Aš ir tu – mes kartu!

2014 Spalis 11 d.

 

Ar matėte vaikų pulkelį, linksmai straksintį per Agility kliūtis? Jei ne, tai užsukite į Genio pradinę mokyklą Vilniuje.

Tačiau užsukite tada, kai ten vyks projektas „Aš ir tu – mes kartu!“. Tada, kai bus Pasaulinė psichinės sveikatos diena ir LKD Mokymo centro komanda kartu su šunų sporto entuziastais – Agility klubu „Abu2“ čia rengs švietėjišką pramoginę programą mokyklos bendruomenei.

Visa tai ir dar daugiau buvo galima pamatyti ir patirti Žvėryne įsikūrusioje Genio pradinėje mokykloje saulėtą spalio 10-ąją...

„Mokytojai labai patenkinti švente, jie sakė radę ko pasimokyti iš kinologų“, – pasibaigus šventei sakė viena projekto iniciatorių, Genio pradinės mokyklos psichologė Ingrida Stasytienė.

Į šventę ji atsivedė savo augintinį – niūfaundlendą Lokį, kuris sužavėjo ir vaikus, ir mokytojus. Kartu su Mokymo centro komanda Lokis jau nuo 7 val. ryto pasitiko į mokyklą besirenkančius vaikus ir kiekvienam mokinukui dovanojo pamokų tvarkaraštį bei širdelę su šuns letena.  

Per pusdienį vaikams buvo pravesti 6 užsiėmimai su šunimis. Pagrindinės užsiėmimų temos buvo saugus elgesys su šunimis, šunų kūno kalba, žmogaus atsakomybė, gyvūnų gerovė.

O nuskambėjus skambučiui, per pertraukas, vaikai lėkė į kiemą dalyvauti Mokymo centro viktorinose, kur galėjo laimėti puodukų, rašiklių su projekto logotipais, išgirsti daug naujo apie šunis. Viktorinų klausimai buvo parengti pagal vaikų amžių. Stengtasi įtvirtinti tai, ką pradinukai sužinojo užsiėmimuose.

Pasak Mokymo centro vadovės Daivos Kvedarienės, užsiėmimuose bei viktorinose vaikai buvo smalsūs, susidomėję – kinologai irgi turėjo stengtis ir būti pasirengę atsakyti į pačius netikėčiausius klausimus.

Mokyklos pedagogai taip pat džiaugėsi švente, negailėjo gerų žodžių užsiėmimams su šunimis, kuriuos vedė Mokymo centro lektorės. Jie atkreipė dėmesį į šunų disciplinuotumą, šunų vedlių pagarbą gyvūnams, tinkamą elgesį vaikų ugdymo įstaigoje.

„Vaikai buvo labai tolerantiški vieni kitiems ir šunims, būtent to ir siekiame šiame projekte“, – pabrėžė I.Stasytienė.

Emocinis prevencinis projektas „Aš ir tu – mes kartu“ startavo rugsėjo 16 dieną ir tęsis iki Naujųjų metų. Ši prevencinė programa yra Vilniaus m. savivaldybės, „Genio“ pradinės mokyklos ir LKD Mokymo centro bendras projektas psichinei vaikų sveikatai stiprinti.

Projekto „Aš ir tu – mes kartu“ išskirtinumas – užsiėmimuose dalyvaujantys šunys. Projekto metu mokiniams padedama adaptuotis kintančioje socialinėje aplinkoje, formuojami bendravimo įgūdžiai, ugdomas pasitikėjimas.

Užsiėmimus, kurie vyksta kartą per savaitę, lanko ta pati dešimties vaikų grupė. Kad vaikai geriau jaustųsi, į užsiėmimus ateina vis tie patys auksaspalviai retriveriai Grotas ir Etta. Praėjusią vasarą šie šunys išlaikė testus ir turi sertifikatus, leidžiančius dalyvauti užsiėmimuose su vaikais.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10153333503299465.1073741839.122118779464&type=3

Guodos Kavaliauskaitės nuotr.

Myli šunis, patinka švietėjiška veikla, nori atlikti profesinę praktiką, turiningai praleisti laisvalaikį – prisijunk prie LKD Mokymo centro komandos! E. p. svietimas@kinologija.lt.