Atsakingas šuns veisėjas – koks jis?

2015 Rugsėjis 22 d.

 

Jeigu planuojate įsigyti veislinį šunį, nepirkite jo pagauti impulso, nes skubotai įsigytas gyvūnas gali būti ne toks, kokio tikėjotės, net jeigu tiksliai žinote, kokios veislės šuns norite.

Labai svarbu išsirinkti patikimus veisėjus – tokius, su kuriais galėtumėte palaikyti ryšius ir kurie nepaliktų „ant ledo“, jeigu reiktų patarimų ar pagalbos šuniuko auklėjimo bei sveikatos klausimais.
Iš ko pažinti patikimus veisėjus?

Pakvies į svečius

Jeigu paskambinsite į šunų veislyną pasiteirauti apie norimos veislės šuniukus, planuojamas artimiausias vadas, veisėjas mielai pakvies jus į svečius, net jeigu šiuo metu ir neturi šuniukų.

Veisėjui smagu pažinti būsimus jo šuniukų savininkus, pasikalbėti apie jo auginamų šunų temperamentą, darbines savybes, poreikius.

Sąžiningai veisiantis šunis žmogus neturi ko slėpti – jis mielai aprodys, kokiomis sąlygomis gyvena jo augintiniai, pavaišins arbata ir nuoširdžiai pasikalbės apie veislės privalumus ir trūkumus.

Nenorės parduoti šuniuko

Arba taip pasirodys, kai paskambinsite pasiteirauti: „ar dar turite šuniukų“?

Veisėjui ne tas pats, kokiuose namuose atsidurs jo šuniukas, tad neskubės jo parduoti pirmam paskambinusiam. Jeigu jums rūpės išsiaiškinti tik šuniuko kainą, labai maža tikimybė, kad atvykęs apžiūrėti keturkojo su juo ir išvyksite iš veisėjo namų.

Savo darbą (o tiksliau hobį) mėgstantis veisėjas neskuba kuo greičiau parduoti šuniukų, jis mieliau išlauks to tikrojo šuniuko savininko, nei parduos jį pirmam paskambinusiam.

Nepaisant to, kad šuniuko kaina jums gali pasirodyti aukšta, o jūs pasirengęs ją mokėti, gali susidaryti įspūdis – kad štai ne jūs, mokantis pinigus, esate padėties šeimininkas, o veisėjas, kuris dar svarsto, ar tikrai esate vertas jo šuns.

Rasa Vitkauskienė

Visą strp. skaitykite: http://www.letena.lt/patarimai/veislynai-is-kuriu-nepatariama-pirkti-suniuku.d?id=69058898

Svetlanos Valujevos nuotr.