Atostogos – kitaip!

2014 Spalis 29 d.

 

Spalio paskutinį savaitgalį Lietuvos mokyklose prasideda moksleivių atostogos. Šį laiką vaikai praleidžia visaip. Kai kurie jų, kaip Vilniuje veikiančios dienos stovyklos „Mažasis genijus“ mokinukai, lanko įvairius užsiėmimus.

Vienas suplanuotų stovyklos renginių buvo ekskursija į Lietuvos kinologų draugiją – spalio 28 dieną LKD Mokymo centro duris pravėrė linksmai nusiteikusių mergaičių ir berniukų kompanija.

Mokymo centro projektų vadovė Augustė Šedytė jiems pravedė užsiėmimą „Saugus šalia šuns“,   jaunieji klausytojai buvo aktyvūs, nuoširdžiai domėjosi šunimis.

Buvo matyti, kad ši išvyka stovyklautojams ne tik smagi, bet ir naudinga: jie sužinojo, kaip saugiai bendrauti su šunimis, kokia yra šuns prigimtis, kaip elgtis su naminiais gyvūnais.

Buvo ir siurprizų: Augustės augintinis valų terjeras rodė triukus, o kūrybinėse dirbtuvėse kiekvieno laukė 3D šuniukas. Vaikai karpė, klijavo trijų dimensijų šuniukų portretus. Kam sunkiau sekėsi, į talką atėjo kinologijos savanorės Guoda ir Gabija.

Kurdami darbelius vaikai nenustojo pasakoti apie savus arba pažįstamų žmonių auginamus šunis, kalbėjosi apie įvairias šunų veisles.

Po to – bendra nuotrauka ir išklausytos pamokos vardinis diplomas kiekvienam „Mažojo genijaus“ stovyklautojui.

Guodos Kavaliauskaitės nuotr.

 

Myli šunis, patinka švietėjiška veikla, nori atlikti profesinę praktiką, turiningai praleisti laisvalaikį – prisijunk prie LKD Mokymo centro komandos! E. p. savanoriai@kinologija.lt.