Balandžio 24-ąją švęsime su mūsų augintiniais

2016 Kovas 22 d.

 

Jau seniai praėjo tie laikai, kai šuo buvo tik sargas prie būdos. Dabar šunys – bendruomenės nariai, lydintys šeimininkus beveik visur.

Lietuvos kinologų draugija turi gerą žinią visiems gyvūnų mylėtojams: nuo 2016 metų pradedamas naujas projektas – balandžio 24-oji oficialiai skelbiama Šuns diena.

Šuns dieną norime atkreipti visuomenės dėmesį į pasikeitusį šuns statusą žmogaus gyvenime bei šeimininko sąmoningumo ir atsakingumo svarbą. Šis projektas yra pirmasis ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse.

Beje, Šuns dieną švęsime ne vieni – tuo pat metu ji bus minima ir Suomijoje.

Tą dieną Lietuvos sostinėje vyks parodomasis testas „Miesto šuo”, duris svetingai atvers šunims draugiškos kavinės, vyks akcija „Geltonasis kaspinas“ ir visa tai tik nedidelė Šuns dienos šventės dalis.

Šuns dieną gyvūnų mylėtojams priminsime, kad meilė pirmiausia reiškia atsakomybę, o viena pagrindinių taisyklių labai paprasta – išmokyti šunį tinkamai elgtis ir namuose, ir viešumoje.

Mes norime, kad patogiai jaustųsi visi: šeimininkai, augintiniai ir tie, kuriems gyvūnai nelabai patinka. Tik abipusė pagarba tarp gyvūnų mylėtojų ir aplinkinių užtikrins deramą šuns vietą visuomenėje.

Šuns dienos kulminacija taps šventė šalia Baltojo tilto, kur dalyvių lauks galybė staigmenų bei linksmybių. O svarbiausia – nė akimirkos be keturkojų draugų aplinkui!

Lietuvos kinologų draugija, Šunų dresūros ir laisvalaikio klubas URBAN DOG ir sveikos šunų mitybos ekspertai ROYAL CANIN.

Daugiau informacijos e.paštu lkd.suo@gmail.com

https://www.facebook.com/events/1728527130756729/

Sabinos Sadauskaitės nuotr.