Paskaita apie kasdienę ir veterinarinę šunų priežiūrą

2016 Lapkritis 17 d.

 

„Šuns priežiūra“ – antroji nemokamų paskaitų ciklo „Atsakingo šeimininko akademija“ paskaita, kurią LKD Mokymo centras lapkričio 16 d. suorganizavo Vilniaus m. savivaldybėje, Jaunimo informacijos centre.

Paskaitą skaitė bendrosios praktikos veterinarijos gydytojas Jonas Mingaila, besispecializuojantis gyvūnų vidaus ligų srityje.

Paskaitoje buvo kalbama apie tai, kaip prižiūrėti ir apsaugoti šunis namuose, kaip stebėti gyvūno sveikatą ir nuolat rūpintis profilaktika. Akcentavo, kad vienas iš pavojų namuose yra ne tik daiktai, laidai, baldai ar laiptai, bet ir užsukantys svečiai bei vaikai. Todėl atsakingas šeimininkas ir svečius turi supažindinti, kaip elgtis su augintiniu, kaip tinkamai bendrauti.

Veterinarijos gydytojas papasakojo, kad reikia mokyti šunį ne vien dėl to, jog šis klausytų šeimininko namuose ar lauke, bet ir atėjęs į veterinarijos kliniką leistų specialistams atlikti būtiniausią sveikatos patikrą.

Taip pat papasakojo apie ektoparazitus, priemones ir apsisaugojimą nuo jų, vakcinaciją, dantų, ausų priežiūrą, profilaktines priemones bei ligas.

Lektorius akcentavo, kad ir perteklinis vaistų vartojimas nėra gerai, todėl labai svarbu konsultuotis su specialistais, laikytis jų nurodymų.

Jis pabrėžė, kad gana dažnai šunų šeimininkai būna nedėmesingi savo augintinio savijautos ar sveikatos pokyčiams, todėl į veterinarijos kliniką su augintiniu atvyksta per vėlai, su įsisenėjusiais negalavimais.

Namuose J.Mingaila augina katę, pudelį, Kerno terjerų veislės šunį, žuvytes ir roplį, o veterinarijos gydytoju tapti svajojo nuo vaikystės.

Projekto partneriai – šunų ir kačių mitybos specialistai ROYAL CANIN.

Projekto „Atsakingo šeimininko akademija“ vadovė Augustė Daukšienė
Guodos Kavaliauskaitės nuotr.