Edukaciniai užsiėmimai su šunimis vaikams labai reikalingi

2017 Birželis 7 d.

 

Vaikai turi augti tobulėdami, pažindami save ir pasaulį, lavindami kūrybingumą ir vaizduotę. Visa tai svarbu ir pasibaigus mokslo metams. Būtent todėl vaikų vasaros stovyklose ieškoma būdų, kaip vaikų laisvalaikį padaryti turiningą, įdomų, prasmingą.

Į susitikimą su šunimis vaikus atlydėjusi Vilniaus Simono Daukanto progimnazijos mokytoja Loreta Šileikienė sakė: „Edukacinis užsiėmimas su šunimis – mokiniams ypač naudinga veikla. Lankomės pas jus ne pirmą kartą, bet kaskart nustembame – sužinome ir patiriame vis ką nors naujo. Ir mums, ir vaikams Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centre visada patinka, ačiū jūsų komandai“.

Užsiėmime dalyvavusių mokytojų Jolitos Jocienės ir Margaritos Olechnovičienės nuomone, svarbu nepamiršti ir išliekamosios edukacinių užsiėmimų vertės.

Todėl, sugrįžusios į mokyklą, kartu su vaikais jso žadėjo kurti Mokymo centro edukacinės programos personažo – šuniuko Skipio atvirukus, atliks Skipio ir Beno užduotis, kalbėsis su vaikais, ką naujo sužinojo apie šunis. Mokytojos net planavo pastatyti su stovyklautojais spektakliuką apie saugią vaikų ir šunų draugystę.

Birželio 7 d. edukacinį užsiėmimą LKD Mokymo centre vaikams vedė Guoda Kavaliauskaitė kartu su lygiaplauke retrivere Mona ir jos šeimininke Rasa Kardaite-Vėlyviene.