Su meile šunims

2019 Gruodis 5 d.

 

Gruodžio 5 d. LKD Mokymo centre svečiavosi Vilniaus lietuvių namų mokyklos trečiokai.

„Labai smalsūs ir brandūs vaikai, – apie mažuosius lankytojus sakė užsiėmimo vedėja Daiva Kvedarienė. – Jiems tik devyneri ar dešimt metų, o jau tikrai nemažai žino apie šunis, užduoda rimtus klausimus ir domisi tuo, kas jiems pasakojama“.

LKD Mokymo centro vadovė Daiva Kvedarienė, padedama auksaspalvio retriverio Gongo ir šuns vedlės Veslavos Citovič-Rul, aiškino vaikams ir rodė, kaip saugiai bendrauti su šunimi, papasakojo apie šunų kilmę, prigimtį, gyvūnų poreikius ir gerovę.

Suplanuota akademinė valanda netilpo į valandą, bet mokinukams ji tikrai neprailgo.

Vaikus į LKD Mokymo centrą atlydėjo mokytoja Nijolė Volosevičienė, ji sakė: „Pirma, kas labai svarbu – tai puikiai parengta šio užsiėmimo mokomoji medžiaga, ir ji pateikiama vaikams labai priimtina forma. Taip pat nepamirštas aktyvus mokymo metodas – nuolatinis dialogas su vaikais, įdomiai suformuluoti klausimai, vaikų atsakymai. Jūsų kolektyvas toks geranoriškai bendraujantis, išklausantis visų nuomonę ir įdedantis į savo darbą dalelę širdies!“

Vilniaus lietuvių namų mokykloje mokosi ne tik lietuvių šeimų vaikai. Tarp Mokymo centre apsilankiusių trečiokų buvo net šeši mokinukai, atvykę iš Prancūzijos, Norvegijos, Anglijos (2 vaikai), Rusijos, Latvijos. Kalbėtis apie šunis, bendrauti su Gongu visiems vaikams buvo labai smagu.