Šiaulių paroda: džiugina besikeičiantis visuomenės požiūris

2015 Balandis 20 d.

 

Šunų parodos Lietuvoje – tai ne vien šunų ekspertizė ringuose, labiausiai rūpinti veisėjams ar kitiems kinologams. Dabartinės parodos vis labiau domina plačiąją visuomenę ir tampa socialiniu reiškiniu bei vieta, kur vyksta aktyvus kinologinis švietimas.

Pasak Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro vadovės Daivos Kvedarienės, parodose galima ne tik pamatyti šimtus įvairiausių šunų veislių, bet ir patiems įsitraukti į naudingas, įdomias veiklas: sužinoti, ką galima veikti su šunimi; susipažinti su kitais šunų mylėtojais; praleisti laisvalaikį kartu su savo šeima. Parodų pobūdis keičiasi, ir tai labai džiugina.

Besikeičiančiu visuomenės požiūriu buvo galima įsitikinti ir balandžio 19 dieną Šiaulių arenoje, kur vyko visų veislių šunų paroda. Šioje parodoje LKD Mokymo centras jau antrą kartą įrengė edukacinį stendą ir kūrybines dirbtuves. Mokymo centro darbuotojai Augustei Šedytei čia talkino 6 kinologijos savanoriai, kurių pagalbos labai prireikė mažiesiems atliekant kūrybinius darbelius.

Pamatyti šunų į Šiaulių areną plūste plūdo vaikai, kai kuriuos jų atvedė mokytojos. Atlydėjusios vaikus į užsiėmimą „Saugus bendravimas su šunimi“, pačios mielai įsitraukė į visas veiklas, taip pat, kaip ir vaikų tėveliai. Ar dažnai galima pamatyti vaikus, tėvus ir jų mokytojas lankstant, karpant šuniukų figūrėles, piešiant? Turbūt, ne. Beje, Šiaulių vaikų piešinukų į parodą buvo atgabenta šimtai – sekmadienį buvo apdovanojami konkurso „Šuns šypsena“ laureatai. Prizus vaikams teikė konkurso organizatoriai ir rėmėjai (UAB „Taurės“ ir „Royal Canin Lietuva“).

Guodos Kavaliauskaitės nuotr.