Edukacija su šunimis Vilniaus mokyklose

2016 Gegužė 12 d.

 

Edukaciniai užsiėmimai su šunimis gegužės 3 ir 10 d. jau įvyko, o gegužės 17-ąją dar tik suplanuoti Vilniaus Petro Vileišio progimnazijoje. Užsiėmimuose dalyvavo pradinių klasių mokiniai.

Užsiėmimus apie saugų bendravimą su šunimis vedė LKD Mokymo centro komanda – Augustė Daukšienė ir Karina Granat. Joms talkino keturkojai pagalbininkai, specialius testus išlaikę, galintys dalyvauti edukaciniuose užsiėmuose su vaikais, Labradoro retriveriai Amber ir Badis.

Pradinukams perteikti žinias padėjo LKD Mokymo centro personažai Benas ir Skipis.

Kiekvienas užsiėmimo dalyvis gavo Mokymo centro pažymėjimus, kur Benas ir Skipis primena, kaip saugiai pasisveikinti su šunimi, kokių daikų nepamiršti vedant šunį į lauką, kaip nedera elgtis su šunimi. Vaikai aktyviai įsitraukė į diskusijas apie šuns maitinimą, sužinojo apie geltonojo kaspino paskirtį, kai jis pririštas prie pavadėlio ar antkaklio. Noriai pasakojo apie savo patirtį, bendraujant su savais ir svetimais šunimis.

Gegužės 6 dieną užsiėmimai vyko ir Vilniaus J.I.Kraševskio gimnazijoje. Šioje Naujojoje Vilnioje įsikūrusioje vaikų ugdymo įstaigoje, pavadintoje lenkų rašytojo J.I.Kraševskio vardu, dėstoma lenkų kalba.

Užsiėmimuose dalyvavo 7-9 klasių mokiniai. Jie sužinojo apie šuns kilmę, šunų kūno „kalbos“ ženklus, šuns pasirinkimą bei veislinių šunų ypatybes. Vaikai džiaugėsi ir stebėjosi, kad šunį galima išmokyti įvairių trukų, kuriuos demonstravo Amber.

„Į mokyklas vykstame tik atlikę namų darbus: numatome temą, priklausomai nuo vaikų amžiaus ir poreikių, parengiame pristatymą. Sudarome užsiėmimų planus, atrenkame metodines priemones, demonstruojame šuns gebėjimus. Ypatingai smagu, kai vaikai gautomis žiniomis pasidalija su kitų klasių mokiniais ir savo šeimos nariais. Dirbame tikėdami, kad tai padės visuomenei tapti tolerantiškesnei augintiams, kad vaikai ir gyvūnai visada bus saugūs“, – pasakojo A.Daukšienė.

Nuotraukose - LKD Mokymo centro užsiėmimai P.Vileišio progimnazijoje ir J.I.Kraševskio gimnazijoje.