Gautas žinias galima interpretuoti kitose pamokose

2017 Sausis 31 d.

 

„Visa, kas susiję su gyvūnais, vaikams daro gilų įspūdį, kelia teigiamas emocijas, o tai padeda geriau perimti ir išlaikyti atmintyje įgytas žinias“, – pasibaigus edukaciniam užsiėmimui su šunimi, Mokymo centro apklausos anketoje parašė Medeinos pradinės mokyklos mokytoja.

Sausio 31 dieną dviem Vilniaus Medeinos pradinės mokyklos antrokų grupėms, kiekvienai klasei atskirai, LKD Mokymo centras organizavo edukacinius užsiėmimus „Saugi draugystė su šunimis“.

Užsiėmimus vedė Mokymo centro darbuotoja Guoda Kavaliauskaitė, dalyvavo lygiaplaukė retriverė Mona (yra išlaikiusi specialų egzaminą, leidžiantį bendrauti su vaikais) su savo vedle Rūta Kardaite - Vėlyviene.

Vaikai sužinojo apie šuns prigimtį ir poreikius, diskutavo apie šunų veisles ir kokius darbus kartu su žmonėmis dirba šunys. Taip pat vaikai sužinojo apie gyvūnų gerovę ir kaip turi elgtis su nepažįstamais šunimis.

„Ko labiausiai reikia šuniui?“ – vaikų paklausė Guoda ir tikrai nustebo, kai iškart pasigirdo vienos mergaitės atsakymas: „Meilės ir vandens!“.

Paklausta, ar šuns dalyvavimas užsiėmime daro įtaką vaikų elgesiui, mokytoja pasidžiaugė: „Mano antrokai kartais būna triukšmingi, nenoriai reaguoja į pastabas, tačiau šio užsiėmimo metu net didžiausi „triukšmadariai“ stengėsi būti drausmingi“.

Pasak mokytojos, gautos žinios ir patirti įspūdžiai niekur nedings: „Šias žinias galima interpretuoti kitose pamokose – ką mes dažniausiai ir darome“.

Guodos Kavaliauskaitės nuotr.