Į mokyklą – pas vaikus!

2015 Kovas 23 d.

 

Sostinės senamiestyje, M.Daukšos gatvėje įsikūrusi mokykla Vilnius International Meridian School, trumpiau VIMS, žinoma dėl daugelio dalykų.

Tai kol kas vienintelė mokykla šalyje, taikanti Kembridžo universiteto mokymo programą – pagrindinių dalykų vaikai mokomi anglų kalba. Šioje mokykloje taikomos įvairios inovacijos, daug dėmesio skiriama vaikų neformaliajam ugdymui. Vaikus ir mokytojus supa jauki aplinka, klasėse mokosi ne daugiau kaip 18 mokinių.

Mokyklos pedagogai, visuomet atviri naujoms idėjoms, pakvietė LKD Mokymo centro komandą su šunimis pravesti užsiėmimus apie saugų bendravimą su naminiais gyvūnais, supažindinti vaikus su gyvūnų gerove.

Kaip kovo 23 dieną šie užsiėmimai vyko penkiose VIMS klasėse, geriausiai gali papasakoti patys vaikai. Dauguma jų džiaugėsi neįprastu užsiėmimu, o keletas sakė, jog norėjo daugiau ir ilgiau pabendrauti su šunimi, su juo pažaisti.

„Sužinojau, kad šuo labai gerai girdi, liečia su pėdutėm, nosim, turi daugiau kaulų už žmogų, sužinojau, kaip pasisveikinti. Taip, įdomiai aiškino, ir mielas šuo buvo. “ Dominykas, V kl.
 
„Man labai patiko. Sužinojom, kiek yra įvairių šunų veislių, kaip auklėti šunis“. V kl.

„Patiko, nes Amber parodė šaunių triukų...“ Ieva, V kl.
 
„O man patiko kinologės... Dabar žinau, kaip reikia elgtis su šunimis visose situacijose“. V kl.
 
Apie susitikimą rašoma ir mokyklos tinklapyje.

Karinos Granat nuotr.