Šunys „pamokė“ vaikus, kaip reikia mankštintis

2016 Spalis 13 d.

 

Darželio „Vaikystės takas“ mažieji mėgsta žaisti lauke. Mėgsta bėgioti, mankštintis. O kaip būtų, jeigu mankštą jiems „vestų“ linksmi ir draugiški šunys? Žinoma, kad būtų dar smagiau, ir diena darželyje prabėgtų nepastebimai greitai...

Spalio 12-oji tokia ir buvo, nes tądien į darželį atvažiavo „keturkojai sportininkai“: valų terjeras Džo ir Labradoro retriverė Amber. Kartu su jais – Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro darbuotojos Augustė ir Karina.

Iš pradžių vaikams papasakojo, kaip saugiai pasisveikinti su šunimis, kaip gražiai draugauti.

Paskui prasidėjo mankšta ir vaikai darė tai, ką rodė Amber: pritūpt, pašokt, apsisukt, pasisveikint su draugu „Duok penkis“, „Duok dešimt“, kojytes sukryžiuot, bėgt ratu!

Šunys vaikams rodė smagius triukus ir kvietė drąsiai išbandyti lanką, nedidelį barjerą. Jei gali šuniukai – galite ir jūs!

„Vaikai dar ilgai dalijosi įspūdžiais, nupiešė piešinius „Rytas su šuniukais“, – mums parašė mokytoja Daiva Gerdzevičienė. Atsiuntė ir vaikų piešinių fotografiją.

Ar tie šunys kiekvieną dieną mankštinasi? Man labiausiai patiko Džo... O man patiko viską daryti kaip Amber. Ar Džo galėtų peršokti darželio tvorą?.. – vaikų klausimai verčia šypsotis, o juk tai irgi puiki dienos pradžia mums, suaugusiesiems.