Išsvajotieji vaikų šuniukai

2015 Gruodis 22 d.

 

Tarptautinėse šunų parodose Vilniuje dalyvavo daugybė puikiausių šunų, tačiau buvo ir tokių gyvūnėlių, kuriems iškart norėjosi kabinti medalį ir skelbti nugalėtojais.

Tai 253 nepaprasti šunys – Lietuvos vaikų sukurti „Svajonių šuniukai“. Juos kūrė daugiau kaip 400 šalies pradinukų. Ačiū vaikams, mokytojams ir tėveliams – šuniukų ekspozicija buvo verta pačių gražiausių žodžių.

Sunku išpasakoti, kokių būta šunų. Tai buvo „Išmanusis Reksas“– su piešiniais, šuns pėdos atspaudu, labai įmantrios konstrukcijos. Jis atvyko iš Trakų. Buvo drąsuolis „Diesel“ – tarnybinis belgų aviganis, kuris neseniai žuvo Prancūzijoje, susiprogdinus teroristams. Lietuvos dobermanų klubo nariai negalėjo astidžiaugti dobermano skulptūra ir pažadėjo specialų prizą šio kūrinio autoriams. Taksų mylėtojai šioje ekspozicijoje džiaugėsi išradingai sukurtais taksais, o iš augalų surištą taksiuką tarptautinis teisėjas iš Vengrijos Tamas Jakell netgi prašė padovanoti, tačiau skrydžio lėktuvu gražuolis taksas vis dėlto nebūtų atlaikęs...

Vaikai kūrė šuniukus iš ko tik panorėję – jie įgyvendino savo kūrybines fantazijas ir išreiškė meilę gyvūnams. 

„Tokio susidomėjimo, tiek daug darbelių tikrai nesitikėjome, – sakė Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro darbuotoja Augustė Šedytė. – Kai parodos išvakarėse tuos šunelius reikėjo saugiai nugabenti į Litexpo, jaudinomės ne mažiau nei mažieji šuniukų kūrėjai. O kiek buvo išgąsčio, kai vieną rytą, atėjusios į darbą, vietoj kankorėžinio šuniuko radom kankorėžių krūvą. Kankorėžiai nuo šilumos išsiskleidė ir šuniukas... subyrėjo. Nepaisant nieko, šuniuko autoriai iš naujo viską perklijavo, taigi buvo ir „antrąkart gimusių“ šuniukų.“

Į parodą šuniukų kūrėjai, mokytojai ir tėveliai buvo pakviesti atvykti nemokamai. Jie ir kiti parodos dalyviai bei žiūrovai balsavo už labiausiai patikusius eksponatus.

Balsų dėžutė per dvi parodos dienas buvo sausakimša, todėl balsų skaičiavimo komisijos laukė sunki užduotis: kaip nesuklysti?

Balsavo žiūrovai ir konkurso vertinimo komisija atskirai. Komisijos ir žiūrovų vertinimai skiriasi, tačiau sveikiname visus dalyvius, nugalėtojo vardo esate verti visi!

Skelbiame konkurso „Svajonių šuniukas“ rezultatus.

Vilniaus Šeškinės pradinės mokyklos mokinio Tomo Narbuto „popkorninis“ šuniukas surinko nepaprastai daug balsų ir pretendavo net į tris nominacijas (mieliausias - 56 balsai, išradingiausias - 117 balsų, kruopščiausias - 97 balsai). Tomui jau paskirtas išskirtinis prizas, tačiau „šuniškas“ Kalėdų senelis jo prašo būti draugiškam ir leisti pasidžiaugti ir kitiems vaikams, jiems taip pat suteikiant laimėtojų nominacijas. 

Tarp minkščiausių šuniukų – minkštutis tarsi debesis, baltas šunelis, surinkęs 110 žiūrovų balsų. Tai Rudaminos vaikų lopšelio - darželio auklėtinės Emilijos Sinkevič svajonių šuniukas.

Tarp didžiausių, surinkęs 130 balsų – Vilniaus inžinerinio licėjaus Dvarčionių skyriaus 2 A klasės sukurtas šuo. Pažiūrėjus į šį sudėtingos konstrukcijos kūrinį, aiškiai matyti, kur ugdomi būsimieji inžinieriai...

Mieliausias – kankorėžių šuniukas, kurio autoriui, 3 metų Kirilui Rusakevič, šiek tiek padėjo vyresnieji, bet savo svajonėse jis mato būtent tokį šuniuką, atkeliavusį iš paslaptingo žalio miško... 

Šventiškiausias – kalėdinis, tviskantis lemputėmis šuniukas, kuris parodoje paslapčia įsikraustė į Kalėdų senelio roges (Dominyka Andruškevič, 7 metai, Grigiškių pradinė mokykla).

Komisijos balsavimas:
1. Interaktyvusis šuniukas (Milda Augustė Šavelytė, Vilniaus inžinerinis licėjus, 2d klasė, 8 metai).

2. Samaninis pudelis (Vilniaus „Vilnios" pagrindinė mokykla, 1 klasė). 

3. Molinis (Mintarė Jankauskaitė, 7 metai, 1a klasė, Grigiškių pradinė mokykla).

Guodos Kavaliauskaitės nuotr.

Dėl prizų prašome kreiptis pasibaigus šventiniam laikotarpiui - po 2016 01 03.