Jau galime apdrausti savo šunis!

2014 Rugsėjis 28 d.

 

Lietuvos šunų augintojams siūlomos dvi naujos draudimo paslaugos – civilinės atsakomybės ir augintinio sveikatos draudimas. Šių draudimų apimtis bei kaina prieinama visiems šunų mylėtojams...

Naujieji draudimo variantai – civilinės atsakomybės ir gyvūnų sveikatos draudimas

„Kartu su Lietuvos kinologų draugija sukūrėme patrauklų draudimo projektą, – nauju produktu džiaugiasi „Colemont draudimo brokeris“ generalinis direktorius Giedrius Čiurinskas. – Atsižvelgėme į šunų augintojų poreikius, siekėme, kad draudimo apsauga būtų kokybiška, administravimas – paprastas, o kaina – prieinama“.

Tokio pasiūlymo šunų augintojai laukė seniai.

Ir nors kai kurios draudimo bendrovės siūlė gamtinių jėgų, traumų, neužkrečiamųjų ir užkrečiamųjų ligų, ugnies, gaisro, vagystės ar trečiųjų asmenų padarytos žalos, išorinio poveikio draudimines rizikas, šunų mylėtojų netenkino nei siūloma paslauga, nei kaina.

Prieš pasiūlydami naująsias draudimo paslaugas, specialistai tyrė gyvūnų augintojų poreikius, rinko informaciją apie šunis, jų augintojus bei veterinarinį gydymą.

Nuo 2014 m. spalio 1 dienos galima drausti savo augintinius civilinės atsakomybės arbagydymo išlaidų draudimu. Galima pasirinkti abu draudimo variantus, juo labiau, kad metinės įmokos nėra didelės.

Civilinės atsakomybės draudimas labai aktualus, nes iš nukentėjusių trečiųjų asmenų galima sulaukti didelių finansinių pretenzijų. O jeigu būtų įrodyta, kad šuns padaryta žala sukėlė ilgalaikių padarinių (išoriškai matomas žmogaus kūno sužalojimas, laikino nedarbingumo sukėlimas, brangaus turto suniokojimas), jau nekalbant apie tai, jeigu sužalotas žmogus taptų nedarbingas ir neįgalus – nuostoliai gali būti labai dideli.

Juk pasitaiko situacijų, kai augintinis iššoka į gatvę, sukelia eismo įvykį. Tokiu atveju ne vieno, o kelių ar keliolikos nukentėjusiųjų, pretenzijos gali būti milžiniškos – neapsidraudusiam šuns savininkui tai gali tapti nepakeliama našta. Beje, patartina ne tik įsigyti civilinės atsakomybės draudimą, bet ir įforminti šį draudimą numatant pakankamą draudimo sumą.

Šunų augintojai, įsigiję Lietuvos kinologų draugijos civilinės atsakomybės draudimą gaus 200.000 Lt draudimo sumos apsaugą kiekvienam draudžiamajam įvykiui.

Civilinės atsakomybės draudimas padės nukentėjusiam trečiajam asmeniui gauti visavertį gydymą, sklandų žalos atlyginimą, o šuns augintojui garantuos finansinę pagalbą ir ramų gyvenimą.

Pasirinkę veterinarijos paslaugų, arba gyvūnų gydymo, draudimą, elgsimės atsakingai ir būsime tikri, kad padarėme viską dėl savo gyvūno gerovės.

Centralizuotai – per Lietuvos kinologų draugiją

Šunys draudžiami tik per Lietuvos kinologų draugiją (LKD) – draudimo administravimas paprastas ir patogus, būtent todėl šunų mylėtojams pasiūlyta tokia prieinama draudimo kaina.

LKD duomenis draudimo bendrovei pateikia centralizuotai. Centralizuotas įmokų surinkimas, dokumentų išdavimas, žalų reguliavimas – visa tai mažina siūlomų draudimo įmokų sumą.

Šunys draudžiami nuo 6 mėn. amžiaus. Juos drausti gali tik pilnamečiai asmenys, sumokėję atitinkamą draudimo įmoką.

Gera žinia ta, kad draudžiami ne tik veisliniai, LKD dokumentus turintys šunys, bet ir nekilmingi šuneliai, tačiau visi be išimties draudžiami šunys turi būti paženklinti mikroschema! Draudimas galioja Lietuvoje.

Įmoka vienam šuns augintojui, pasirinkusiam Civilinės atsakomybės draudimą, per metus yra 13,03 EUR už vieną šunį; už 2 ir daugiau šunų – 17,38 EUR. Gyvūno sveikatos draudimo metinė įmoka – 26,07 EUR už vieną šunį.

Pasak šias draudimo paslaugas pasirašiusių ERGO Insurance SE draudimo ekspertų, gyvūnų augintinių draudimas yra savininko atsakomybės ir brandumo požymis.

Tuo pačiu tai subrendusios ir finansine savo ateitimi besirūpinančios visuomenės bruožas.

Apdrausdamas savo, šuns augintojo, civilinę atsakomybę žmogus rūpinasi ne tik saugia finansine  ateitimi, bet yra neabejingas jį supančiai bendruomenei.

Guodos Kavaliauskaitės nuotr.

Išsamiau apie draudimo sąlygas:

Civilinės atsakomybės sertifikatas.

Gydymo sertifikatas.

Nedraudžiamų vet. paslaugų sąrašas.

Gydyklų sąrašas

 

Šunų draudimo klausimai e.paštu lkd@centras.lt.