Kai viską darai nuoširdžiai ir visomis jėgomis

2016 Gruodis 23 d.

 

Kai reikia papasakoti, kaip tarptautinėse šunų parodose atrodė Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro stendas ir kas ten vyko, pirma mintis, šaunanti į galvą: visko – daug!

Gruodžio 17-18 d. Litexpo 3-ioje salėje įsikūrusiame Mokymo centro stende buvo daug aktyvių veiklų ir, kaip visada, daug šventiško šurmulio.

„Laikomės principo: ko imiesi, daryk nuoširdžiai, visomis jėgomis ir tada tau pavyks, – sako LKD projektų vadovė Augustė Daukšienė. – Stendo papuošimus iš kankorėžių mūsų savanoriai pradėjo ruošti dar vasaros pabaigoje. Visi kartu tarėmės, kas mūsų programoje būna sėkminga ir įdomu, ko neverta daryti“.

Pasak A.Daukšienės, be nuoširdaus savanorių entuziazmo, be jų idėjų organizuoti didelius renginius būtų tikrai sunku.

Šiemet net šešiolika jaunųjų savanorių dirbo Mokymo centro stende: padėjo vaikams kurti Skipio suvenyrus, organizavo kūrybines veiklas, mokė vaikus žaisti judrius žaidimus „Pėdučių takas“ ir „Šunų namukas“. Pastarieji žaidimai sukurti pačių savanorių. Tai ne tik originalios jų idėjos, bet ir pačių žaidimų „gamyba“ Mokymo centre Visorių gatvėje, pasibaigus pamokoms mokykloje ar paskaitoms universitete.

Savanoriai sekmadienį taip pat surengė „Prot

ų ringą“, kur varžėsi šeštų – septintų klasių moksleiviai. Iš anksto apgalvojo kinologijos, gyvūnų gerovės, šunų priežiūros klausimus.

Mokymo centro stende laiką leido ir suaugusieji, ir patys mažiausi parodos lankytojai – jiems visada galime pasiūlyti žaislinių šuniukų, vaikiškų knygelių apie gyvūnus.

Šeštadienį ir sekmadienį gausų savanorių būrį papildė šunų sporto ir dresūros entuziastai – šunų sporto klubas „Nasrai“ iš Kauno, vilniečių Agility klubas „Abu2“, taip pat ir ištikimi bičiuliai – Šiaulių šunų dresūros mokykla „Laukinė orchidėja“.

Tai dar viena šunų mylėtojų bendruomenė, kuri labai profesionaliai, o kartu ir žaismingai, sukūrė savo pasirodymus.

Į šunų parodas atėję žiūrovai paprastai mato tik ekspertizę ringuose ir dažnokai „išsineša žinutę“, kad visa tai tik grožio demonstravimas, šunų šukuosenų paradas.

Tuo tarpu Mokymo centro edukacinė pramoginė programa „Savaitgalis su šunimis“ tarsi kita medalio pusė: azartiškai sportuojantys šunys ir jų šeimininkai, gyvūnai augintiniai – ne namų „puošmenos“ ar tuščia užgaida, o galimybė gyventi aktyviai, sveikai ir prasmingai. Tai galimybė pasitikrinti savo kantrybę ir atsakomybės lygį. Tai galimybė išbandyti save naujoje veikloje ir gal net pakeisti savo gyvenimo būdą.

„Savaitgalis su šunimis“ kvietė ir rodė esamiems arba būsimiems šunų mylėtojams, kaip galima įdomiai, smagiai leisti dienas su pačiu protingiausiu gyvūnu – šunimi.

Guodos Kavaliauskaitės nuotr.