Kinologinė savanorystė teikia džiaugsmą

2015 Gruodis 24 d.

 

Mokymo centro stendas šunų parodose jau seniai tapo traukos centru. Tai vieta, kur galima patirti ir sužinoti daug naujų dalykų. Tai vieta, kur labai greitai prabėga laikas. Kur susitinkama su šunimis. Kur gimsta bičiulystė. Kur jauni, energingi žmonės susidomi kinologija, tampa savanoriais, atsakingais gyvūnų mylėtojais.

Štai ką, pasibaigus tarptautinėms šunų parodoms, sakė kūrybinių kinologijos dirbtuvių kuratorė, savanorė, Vilniaus „Minties“ gimnazijos technologijų mokytoja Jolita Stapurevičiūtė:

„Tarptautinės šunų parodos Litexpo parodų rūmuose man, mano kviečiamiems mokiniams ir savanoriams jau seniai tapo laukiama švente. Taip, tai šventė, kurios tiek lauki prasidedant, tiek iš jos išeini su plačia šypsena bei puikia nuotaika.

Mums smagu prisidėti prie prasmingą ir įdomią veiklą organizuojančio Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro. Smagu organizuoti tai, kas vaikams ir suaugusiesiems yra ne tik įdomu, bet ir naudinga – kinologinio švietimo. Smagu būti ir dirbti tokioje aplinkoje, kur išskirtinę atmosferą sukuria aplinkui besisukiojantys geriausi žmogaus draugai – šunys. Jie įkvepia mus būti laimingesniais, nuoširdesniais. Jų dėka mes, žmonės, tampame geresni. Jie moko mus atsakomybės.

Šiais metais mūsų mokiniai atvyko į tarptautines šunų parodas ne tik stebėti Mokymo centro veiklas, bet ir dalyvauti – iš anksto buvo suformuotos komandos, mokiniai pasidomėjo šunimis bei jų savybėmis. Taigi „Minties“ gimnazijos ir „Ąžuolyno“ progimnazijos mokiniai iš anksto ruošėsi konkursui, kokiame dar niekada nedalyvavo – šuniškam „Protų ringui“!

Ir visai nesvarbu, jei neužėmė pirmos vietos, patenkinti liko visi: noriai dalijosi žiniomis, patirtimi, įsiminė ir perprato naują informaciją. Kartu su vaikais atvykę tėvai dėkojo už puikią idėją – stovėdami už ringo jie „sirgo“ ir palaikė konkurso dalyvius. Reikia manyti, tėvai taip pat nemažai sužinojo apie kinologiją.

Kitą dieną po parodos vaikai perdavė per savo klasių auklėtojas padėkas, jie dėkingi už tai, ką patyrė ir sužinojo.

Džiaugiuosi galimybe prisidėti prie Mokymo centro vykdomų švietėjiškų projektų. Savanorystė čia leidžia įprasminti savo veiklą „kitu kampu“, kitokiomis aplinkybėmis ir tai labai motyvuoja stengtis, kurti kažką naujo. Džiugu matyti susidomėjusį jaunimą, mokinius, norinčius prisidėti prie mūsų ir kartu su mumis kurti gyvūnus mylinčią šalį“.

Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro vadovė Daiva Kvedarienė, duodama interviu LRT laidos „Mūsų gyvūnai“ žurnalistams, pabrėžė: „Šunys negyvena izoliuoti nuo visuomenės. Jie gyvena su mumis, būna tarp mūsų ir yra mūsų gyvenimo dalis. Todėl labai svarbu mokyti šunų šeimininkus, o ypač jaunąją kartą, tinkamai prižiūrėti gyvūnus... “.

Laidos įrašas: http://www.lrt.lt/mediateka/irasas/90983/musu_gyvunai.

Tik faktai: Mokymo centro stende gruodžio 19-20 d. vyko respublikinio vaikų konkurso „Svajonių šuniukas“ paroda ir balsavimas – balsavo ir pats FCI prezidentas Rafael de Santiago bei kiti teisėjai, parodos svečiai.

Vyko mokinių komandų varžybos „Protų ringas“; šeštadienį buvo organizuota paskaita Neakivaizdinės kinologų mokyklos klausytojams (vedė Airijos kinologų klubo atstovas Jim Stephens ir MC vadovė Daiva Kvedarienė) bei saugaus elgesio su šunimis pamokėlė Šalčininkų pradinukams.

Įyko lietuvių skalikų veislės pristatymas. Abi parodos dienas pasirodė Šiaulių dresūros mokyklos „Laukinė orchidėja“ dresuotojai su savo puikiais šunimis.

Žiūrovus ir dalyvius šeštadienį žavėjo šuniukų konkursas „Olimpinė trasa“, sekmadienį – Agility komandos ABU2 parodomoji programa, po kurios Agility Small komanda buvo pasveikinta laimėjusi 2015 m. Pasaulio Agility bronzą. 

Organizuotai atvykusioms grupėms – Lietuvių vaikų namams (ukrainiečių grupė), Žvėryno gimnazijai, Trakų viešosios bibliotekos vaikų grupei ir kitiems buvo vedamos pažintinės ekskursijos po parodą.

Ir viso to, kas nebuvote, nepajustumėt ir neįsivaizduotumėt, jeigu ne kinologijos savanorės Guodos Kavaliauskaitės nuotraukos.

Susitikime kitąmet – prisijunkite prie mūsų komandos!

Jeigu jus domina kinologinė savanorystė – rašykite e.paštu savanoriai@kinologija.lt