Mokėmės kartu su vaikais ir šunimis

2018 Birželis 26 d.

 

Baigėme dar vieną edukacinių užsiėmimų sezoną – šiais mokslo metais aplankėme kelis šimtus vaikų Vilniaus mieste ir jo apylinkėse.

Jeigu pernai džiaugėmės edukacinių užsiėmimų dalyvių skaičiais, šiemet galime pasidžiaugti kultūra ir supratimu, kuris mus lydėjo daugelyje vizitų – vis daugiau vaikų žino, kaip saugiai bendrauti su šunimi, kokie yra šunų poreikiai, kodėl net ir jauniausi šunų šeimininkai turi būti atsakingi.

Itin džiugino, kad mokyklose ir vasaros stovyklose sutinkame vis daugiau vaikų, kurie ne tik nebijo tiesioginio kontakto su šunimi, bet ir supranta, jog prie gyvūno nereikia pulti, o pirmiausia reikia atsiklausti suaugusio žmogaus, ar galima su juo bendrauti.

Tačiau apie saugų bendravimą su gyvūnais mes ne tik mokėme, bet ir mokėmės patys. Prisipažinsime: tapome griežtesni. Ne vieną užsiėmimą teko stabdyti pačiame „įkarštyje“ ir paprašyti šuns vedlį kartu su savo augintiniu išeiti ten, kur ramiau.

Triukšmas, dėmesio stoka, pašalinė veikla – pagrindiniai veiksniai, trukdantys šunims dalyvauti užsiėmimuose. Tai vargina ne tik užsiėmimo vedėją, edukacinis užsiėmimas tampa ne pačia maloniausia veikla ir šuniui.

Juokaudavome: neapsikentęs triukšmo šuo pats atsidarys duris į lauką ir į klasę nebegrįš. Pastebėjome, jog vėliau šis teiginys pradėjo skambėti griežtokai, nes edukaciniai užsiėmimai ir juose galiojančios taisyklės nėra pramoga. Užtat sklandūs ir aktyvumo nestokojantys užsiėmimai išties tampa aukštos vertės pamokomis.

Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro komanda dėkoja pedagogams, vaikų ugdymo įstaigų darbuotojams, tėvams, kurie šiais mokslo metais kreipėsi į mus dėl edukacinių užsiėmimų.

Džiaugiamės, kad tokio pobūdžio užsiėmimų populiarumas ir poreikis kasmet auga, o tai reiškia, jog nesustodami judame į priekį, ir tai tik dar kartą parodo, kad vis daugiau žmonių suvokia gyvūnų gerovės svarbą.

Didžiausia padėka vis dėlto skirta šunims ir jų vedliams, be kurių edukaciniai užsiėmimai paprasčiausiai neįgyvendinami. Šunims, kurie ne tik turi geležinę kantrybę, bet ir džiaugiasi vaikų dėmesiu, o kartu su vedliais gali juos nustebinti ir pradžiuginti,  atlikdami įvairiausius triukus ar tiesiog bendraudami su vaikais.

Gražios vasaros ir iki pasimatymo rugsėjį!

Post scriptum: Atkreipiame dėmesį, kad LKD Mokymo centras vykdo edukacinius užsiėmimus TIK SU SPECIALIUS EGZAMINUS IŠLAIKIUSIAIS IR GALIOJANČIUS PAŽYMĖJIMUS TURINČIAIS ŠUNIMIS! 

Mokymo centro švietimo projektų koordinatorė Guoda Kavaliauskaitė