Mokymo centro savanoriai lankėsi Karaliaus Mindaugo mokykloje

2014 Spalis 3 d.

 

Spalio 3 dieną LKD Mokymo centro savanoriai su šunimis padėjo vesti užsiėmimus Karaliaus Mindaugo mokyklos pradinių klasių moksleiviams.

Šventinė Mokytojo dienos nuotaika buvo dar pakilesnė, nes į mokyklos klases kinologijos savanoriai atsivedė šunis.

Užsiėmimuose vaikai susipažino su auksaspalviais retriveriais Eta ir Grotu, anglų kokerspaniele Ele ir čihuahua Zara. Matydami skirtingų veislių šunis, vaikai su užsiėmimų lektoriais diskutavo, kuo vienas šuo skiriasi nuo kito.

Pradinukai išsiaiškino, kam reikalingas antkaklis ir pavadėlis, ar šuniukui vaikštant vakare irgi reikia atšvaito; kodėl šeimininkas, vedžiodamas savo keturkojį draugą, kišenėje turi turėti maišelį.

Pažiūrėję trumpą edukacinį filmą vaikai sužinojo, kaip pasisveikinti su svetimu šunimi ir noriai pritaikė įgytas žinias praktikoje – ėjo pasisveikinti su savanorių šunimis, diskutavo, kodėl šuniui nemalonu, kai glostoma jo galva ar uodega.

Mokymo centro lektorės Daiva Kvedarienė ir Ugnė Nedzinskaitė atsakė į vaikų klausimus apie šunų veisles ir elgseną, aiškinosi, kaip reikia elgtis, kai susiduriame su nepažįstamu šunimi.

Keli vaikai, pamokos pradžioje prie šunų jautęsi nejaukiai, išdrįso pasisveikinti su draugiškai nusiteikusiais retriveriais.

Kiekvienas paskaitą išklausęs mokunukas gavo tai patvirtinantį diplomą ir atšvaitą-šuniuką, kuris saugos juos ir jų augintinius einant pasivaikščioti tamsoje.

Įdomiu užsiėmimu džiaugėsi ne tik mokiniai, bet ir mokytojai – pradinių klasių auklėtojos taip pat susipažino su šunimis, padėjo vaikams atsakyti į kinologijos savanorių Sonatos ir Gabijos užduotus klausimus. Mokytojos labai šiltai atsiliepė apie kinologijos lektorių darbą ir pabrėžė, kad tokie užsiėmimai mokiniams yra labai reikalingi.

Myli šunis, patinka švietėjiška veikla, nori atlikti profesinę praktiką, turiningai praleisti laisvalaikį – prisijunk prie LKD Mokymo centro komandos! E. p. svietimas@kinologija.lt.

Gabijos Vyšniauskaitės tekstas ir nuotraukos