Edukacinis užsiėmimas vaikams Baltosios Vokės lopšelyje-darželyje

2021 Spalis 6 d.

 

Knologijos savanorė, ikimokyklinio ugdymo pedagogė Agata Mulerovaitė nekart dalyvavo įvairiose edukacinėse ir pramoginėse veiklose, kurias organizavo Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centras.  Šią patirtį dabar pritaiko savo darbo aplinkoje.  

Spalio 4 dieną, gyvūnų mylėtojams minint Pasaulinę gyvūnų globos dieną, Baltosios Vokės lopšelyje-darželyje (Šalčininkų r.) savo ugdytiniams Agata pravedė užsiėmimą „Mano augintinis“.

Demonstravo vaikams skaidres, kalbėjo, kad naminiai gyvūnai augintiniai nėra laikini žaislai, kad juos reikia ne tik mylėti, bet kasdien prižiūrėti, rūpintis.

Mažieji klausytojai buvo supažindinti su pagrindinėmis saugaus elgesio taisyklėmis: kaip elgtis sutikus gyvūną, kaip su juo bendrauti, kokių klaidų vengti.

Vaikams viskas buvo įdomu. Jie noriai pasakojo ir apie savo turimus naminius gyvūnus, džiugiai priėmė žaidimo taisykles – įsikūnijo į mažų kačiukų vaidmenį. Stengėsi išreikšti, ką jaučia maži kačiukai, kokie jie yra.

Koks užsiėmimas be kūrybinių užduočių?! Visi mažieji kūrė spalvingas šuniuko, kačiuko aplikacijas ir, regis, nieko išskirtinio neįvyko, tačiau vaikai kalbėjosi apie meilę gyvūnams ir pareigas jais rūpintis.

Ačiū mokytojams, randantiems laiko ir progų vaikams apie tai priminti, mokantiems sudominti gyvūnų tema ir gebantiems perteikti vaikams svarbias vertybes.