Naujas švietimo projektas „Sportas su šunimi: sužinok!“

2021 Liepa 2 d.

 

Šunys – labai skirtingi, tačiau visada galima rasti tai, kas juos vienija. Kas jiems labiausiai tinka ir patinka. Kalbame ne apie maistą. Ne apie kailio priežiūros priemones. Ne apie žaislus.

Mes norime pakalbėti apie sportą!

Kai atlaisvėjo karantino suvaržymai ir šunų mylėtojai vėl gali laisvai susitikti bei treniruotis, vėl „užsikūrė“ kinologų renginiai. Taigi, tikrai atėjo laikas apsispręsti: ką aktyvaus, smagaus, sportiško galiu nuveikti su savo augintiniu? Mes nekalbame apie olimpines ar vieno kiemo varžybas. Mes norime papasakoti jums apie pačias įvairiausias šunų sporto šakas, kad jums lengviau būtų pasirinkti.

Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centras tęsia švietimo misiją ir kviečia į nemokamus pažintinius susitikimus su šunų sporto entuziastais. Vienas susitikimas – viena šunų sporto tema. Mokymo centro komanda iš viso suplanavo net 8 tokius susitikimus. Kiekvieną trečiadienį apie sportą su šunimis jums pasakos patyrę savo srities specialistai, sportininkai.

Startuosime liepos 7 dieną!

Pirmasis susitikimas bus skirtas šunų vikrumo sportui (agility). Apie šunų vikrumo treniruotes ir varžybas jums kalbės Dalia Udrienė, LKD Agility kolegijos pirmininkė, Abu2  Vilniaus agility klubo vadovė.

Antrasis susitikimas įvyks liepos 14 dieną ir jis bus skirtas bėgimui su šunimi (Canicross). Apie jį mums pasakos ilgametis šio sporto entuziastas Paulius Stravinskas.

Trečiojo susitikimo turinys kai kam galbūt pasirodys netgi keistokas – išgirsime apie šokius su šunimis (Freestyle). Savo patirtimi su jumis dalinsis Sondra Jonceva, freestyle varžybų teisėja, VŠMB freestyle sekcijos „Canine freestyle LT“ narė.

Ketvirtasis susitikimas bus skirtas sportiniam šunų paklusnumui (Obedience ir Rally obedience), kurį pristatys Inga Badaraitė, LKD dresuotoja, Obedience LT asociacijos prezidentė.

Penktasis susitikimas sužavės greičio mėgėjus – jauko persekiojimo rungtį (Lure coursing) pristatys nacionalinės kategorijos teisėja  Jurgita Keserauskienė.

Šeštasis susitikimas bus įdomus besidomintiems žmonių paieška su šunimis (Mantrailing). Apie šio užsiėmimo subtilybes kalbės Rasa Suzanovičienė,  Mantrailing‘o asociacijos prezidentė, LKD šunų elgsenos specialistų – trenerių sąjungos trenerė ekspertė.

O kai susitiksim septintą kartą, daug įdomaus sužinosime apie lėkščiasvydį (Frisbee). Indrė Pašakinskaitė, LKD dresuotoja, Crazyfoxes trenerė apie jį tikrai išmano ir jums papasakos labai daug.

Aštuntasis mūsų susitikimas bus ne mažiau įspūdingas, nes kartu su jumis klausysimės apie galvijų bandas ganančius šunis. Šį užsiėmimą pristatys Audronė Pelegrimaitė-Naruševičė, ganymo trenerė ir teisėja.

Atraskime nepaprastai įdomų šunų sporto pasaulį, patirkime naujų dalykų! 

Pralaimėjusių nebus, juk sportuodami laimi visi!

Nemokamus įrašus nuo liepos 7 d. kiekvieną trečiadienį žiūrėkite LKD  feisbuko paskyroje bei YouTube kanale.

Rolando Basakirsko nuotr.