Nhat Nam stovyklautojams – žinios ir nauja patirtis

2017 Birželis 13 d.

 

Vaikų dienos stovyklos tampa vis populiaresnės.

Ir ne vien todėl, kad vaikais pasirūpinama, kol tėvai dirba. Greičiausiai ir ne todėl, kad vaikai laiku pavalgydinami ir yra saugūs.

Dienos stovyklų reikia todėl, kad pasibaigus mokslo metams vaikų ugdymas tęstųsi ir taptų smagia, naudinga patirtimi.

Sportuodami, kurdami, tyrinėdami pasaulį ir išbandydami naujas veiklas, mūsų vaikai auga laimingesni ir sveikesni.

Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro komanda, atėjus moksleivių vasaros atostogoms, taip pat dirba „vasaros režimu“ – padeda organizuoti neformalias vaikų veiklas: moko saugaus bendravimo su gyvūnais augintiniais, supažindina su šunų poreikiais, gyvūnų gerove ir žmonių atsakomybe.

Birželio 12 dieną apie visa tai kalbėtasi su Nhat Nam (Rytų kovos menai) dienos stovyklos vaikais.

Užsiėmimą „Saugus bendravimas su šunimis“ vesti padėjo specialų egzaminą išlaikę, turintys teisę dalyvauti edukaciniuose užsiėmimuose auksaspalvis retriveris Grotas (vedlė Rūta Šukytė) ir valų terjeras Džo (vedlė Augustė Daukšienė).

Vaikų ir šunų susitikimą Mokymo centre filmavo LRT laida „Labas rytas, Lietuva“.

„Puikus užsiėmimas vaikams apie šunis ir bendravimą su šunimis. Labai gerai pateikiama, koks turėtų būti žmogaus santykis su šunimi, paaiškinta, kaip gyvūnas reaguoja į tam tikrus žmonių veiksmus, kaip galima nuspėti gyvūno elgesį“, – sakė Nhat Nam vaikų dienos stovyklos vadovė Ieva Kareivienė.

Vadovės manymu, tokių pamokų reikia ne tik tiems, kurie turi, bet ir tiems vaikams, kurie neturi augintinių.

Jau devintus metus veikiančią Nhat Nam dienos stovyklą lanko 5-11 metų vaikai. Stovykloje stengiamasi išlaikyti fizinio aktyvumo ir kūrybiškumo, poilsio ir pramogų, disciplinos ir laisvės pusiausvyrą. Nhat Nam kovos menas moko vaikus gerbti save ir kitus, lavina protą, pastabumą, skatina iniciatyvumą.

Dar viena grupė Nhat Nam stovyklautojų lankėsi Mokymo centre birželio 13 dieną.