Ką sužinojo „Noriu šuns“ klausytojai?

2014 Lapkritis 30 d.

 

Lapkričio 28-ąją baigėsi šių metų nemokamų paskaitų ciklas visuomenei „NORIU ŠUNS: kaip išsirinkti tinkamiausią“.

Pasimatysime po Naujųjų – pasiūlysime jums dar įdomesnių temų, susitiksime su naujais lektoriais, patyrusiais šunų augintojais, gyvūnų elgsenos specialistais.

Šio „semestro“ paskaitos startavo rugsėjo 26 dieną Vilniuje, LKD Mokymo centre.

Pirmosios paskaitos lektorė Daiva Kvedarienė papasakojo jums, kaip iš šimtų šunų veislių išsirinkti tinkamiausią augintinį, kokiais kriterijais vadovautis ir nesuklysti renkantis veislinį šunį su kilmės dokumentais. Kalbėjo, ko reikia, kad žmogaus ir augintinio bendras gyvenimas būtų laimingas ir nesunkus, kokios pareigos laukia šuns šeimininko.

Spalio 24 d. vykusioje paskaitoje „Šuniuko priežiūros abėcėlė“ daugiausia dėmesio buvo skirta mažo šuns socializacijai.

Paskaitos lektorė Viktorija Gradauskaitė pasidalijo savo dar nedidele, bet vertinga patirtimi.

Po studijų Newcastle upon Tyne universitete V. Gradauskaitė įgijo gyvūnų mokslo bakalauro diplomą, įkūrė Vilniuje šuniukų mokyklėlę.

Šuniuko socializacija turi prasidėti dar šunų veislyne ir tęstis visą gyvenimą, nes tai šuns gyvenimo pagrindas, akcentavo paskaitos lektorė. Gaila, kad į šią paskaitą klausytojų nesusirinko tiek daug, kaip buvo tikėtasi.

Lapkričio 28-ąją vykusioje veterinarijos gydytojos ir auksaspalvių retriverių veisėjos Daivos Strepetkaitės paskaitoje „Kasdienė ir veterinarinė šuns priežiūra“susidomėjusiųjų buvo gerokai daugiau.

Paskaita užtruko beveik tris valandas, šunų priežiūros temomis diskutuoti buvo įdomu. Suspėta apžvelgti tik dalį svarbių klausimų: kaip savo namuose sukurti šuniui saugią aplinką ir kur tyko didžiausi pavojai? kokie požymiai rodo, kad gyvūnas negaluoja? kokie simptomai būdingi vienai ar kitai ligai? kada ir nuo kokių ligų skiepyti? kokios profilaktinės priemonės užtikrina vidaus ir išorės parazitų kontrolę? kaip puoselėti kailį, prižiūrėti ausis, akis, nagus?

Lektorė pasirūpino, kad klausytojai gautų paskaitos konspektus, atsinešė nemažai vaizdinių priemonių. Paskaitą jai vesti padėjo ir augintinis Rojus.

Kas jūsų laukia gruodžio mėnesį?

Šį mėnesį tradicinės paskaitos neorganizuosime, tačiau kviečiame jus į Mokymo centro stendą Litexpo rūmuose gruodžio 20-21 d., kur vyks tarptautinės šunų parodos.

Mokymo centro stende Litexpo 3-ioje salėje nuo 13.00 iki 15.00 val. veiks konsultacijų bankas, į jūsų klausimus atsakys patyrę kinologai.

Į kitų metų tęstines paskaitas „Noriu šuns“ jūs vėl galėsite registruotis per Mokymo centro tinklapį. Sekite informaciją – susitiksime 2015 m. sausio pabaigoje.

Primename, kad mokymai „Noriu šuns“ startavo 2014 m. sausio pabaigoje Vilniuje, o vėliau mokymai pradėti organizuoti Kaune, Plungėje, Marijampolėje.

Iki susitikimo kitais metais – kartu su jumis KURKIME GYVŪNUS MYLINČIĄ ŠALĮ!

Guodos Kavaliauskaitės ir Aurelijos Staskevičienės nuotr.