Norvegijoje sugriežtinti gyvūnų gerovės reikalavimai

2015 Kovas 17 d.

 

Ar žinote, jog katinėlio Norvegijoje už pakarpos kelti negalima? O šuniukas turi būti vedamas pasivaikščioti į lauką mažiausiai tris kartus per dieną. Šie ir panašūs, iš pirmo žvilgsnio atrodantys rekomendacinio pabūdžio, nurodymai Norvegijoje tapo patvirtintais reikalavimais…

„Euromonitor“ bei Veterinarų asociacijos duomenimis, Norvegijoje gyvena apie 500 000 šuniukų ir 700 000 kačiukų. Jais visais turi būti tinkamai rūpinamasi, teigia Maisto bei veterinarijos tarnybos atstovai, kurie ir surašė išsamų gyvūnų priežiūros vadovą su daugybe nurodymų bei reikalavimų gyvūnų šeimininkams. Taip siekiama, jog šalyje Gyvūnų gerovės įstatymas būtų kuo geriau įgyvendintas praktikoje.

Šis vadovas – puiki priemonė atkreipti gyvūno savininko dėmesį į esamas problemas bei pabrėžti jo atsakomybę prieš gyvūną.

Esant reikalui privatiems asmenims už gyvūno nepriežiūrą bus galima skirti ir piniginę baudą, kurios suma gali svyruoti nuo 3 400 iki 17 000 kronų. Įmonėms bei įstaigoms baudos gali būti daug griežtesnės. O apie itin sunkius nusižengimus maisto bei veterinarijos tarnybos atstovai praneš policijai.

Įstatymo nežinojimas nuo atsakomybės neatleidžia, tad maisto bei veterinarijos tarnyba visiems kačių bei šunų savininkams geranoriškai rekomenduoja atidžiai perskaityti visą naująjį gyvūnų priežiūros vadovą, jog būtų išvengta nesusipratimų ir šie su savo augintiniais elgtųsi tinkamai ir sudarytų augintiniams geras gyvenimo sąlygas.

Kasdienei priežiūrai keliami reikalavimai apima:

– rūpinimąsi gyvūnu apsaugant jį nuo galimų pavojų, – tinkamą šėrimą, – gyvūno švarą, – kailio, ausų, nagų, akių bei dantų priežiūrą, – pakankamą bei tinkamą žmogiškų kontaktų užtikrinimą, – ligos/sveikatos pažeidimų pastebėjimą bei tinkamas pagalbos priemones (skiepai, priemonės nuo kirminų bei blusų).

Visas strp.: http://www.15min.lt/naujiena/gyvunu-klubas/mano-augintinis/norvegijoje-ypatingi-reikalavimai-ne-tik-vaiku-bet-ir-gyvunu-prieziurai-173-491239