Studentai įgijo naujos patirties

2015 Spalis 7 d.

 

Spalio 5 d. LSMU Veterinarijos akademijos Gyvūnų mokslo trečiakursiams vykusios paskaitos turėtų įsiminti ne tik dėl neįprastos vietos bei dalyvavusių šunų. Grupei studentų, pasirinkusių kinologijos specializaciją, buvo įdomu ir naudinga apsilankyti Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centre.

„Visi klausosi, ką tu kalbi, bet tik vienas šuo iš tiesų girdi, ką tu kalbi“, – prieš prasidedant kinologijos paskaitoms, sakė LKD Mokymo centro vadovė Daiva Kvedarienė.

Pirmojoje paskaitoje, kurią skaitė LKD prezidentė Ramunė Kazlauskaitė, buvo apžvelgta Lietuvos kinologų draugijos kūrimosi istorija, veikla.

„Lietuvos kinologų draugijos vizija – šunis mylinti, atsakinga visuomenė. Misija – formuoti kinologinę kultūrą Lietuvoje“, – paskaitoje sakė draugijos prezidentė. Ji taip pat apžvelgė draugijos reglamentus, nuostatus, kitus dokumentus.

Antroji paskaita, kurią vedė Daiva Kvedarienė, buvo skirta kinologiniam švietimui, šuns veislės ištakoms apžvelgti. Kalbėta apie penkias gyvūnų laisves ir priežastis, kodėl būtina jomis vadovautis. Lektorė derino teoriją su praktinėmis užduotimis. Ir paskaitos, ir pokalbio metu išskirtinis dėmesys buvo skiriamas šunų gerovei.

Teorinius ir praktinius dalykus taip pat derino šunų elgsenos specialistė Ana Menčiūnienė: „Pirmiausia reikia pažinti savo šunį, suprasti jo prigimtinius instinktus. Šuniui už viską svarbiau bendravimas su savo šeimininku, reikia mokėti tuo pasinaudoti. Auklėjant šunį reikia nepamiršti jo skatinti, naudotis  pozityviąja dresūra“.

Studentus į visą dieną trukusius mokymus atlydėjo  LSMU dėstytojas Mindaugas Paleckaitis. Dauguma dalyvavusių studentų laiko šunis, turi šunų auginimo patirties: Gabrielė Fokaitė į Mokymo centrą atsivežė augintinį Easy. Skaistė Skibiniauskienė laiko samojedus, saliukius ir Tailando ridžbeką.

Diskusijų metu kinologai kvietė studentus tapti kinologijos savanoriais, dalytis įgytomis žiniomis ir patirtimi.