Pasaulinei gyvūnų globos dienai artėjant

2021 Rugsėjis 18 d.

 

Spalio pirmąjį savaitgalį gyvūnų mylėtojai minės Pasaulinę gyvūnų globos arba šv. Pranciškaus dieną. Jau aštuntą kartą minėti spalio 4-ąją jus kviečia ir Lietuvos kinologų draugija (LKD), anksčiau organizavusi gyvūnų mylėtojų šventes Vilniuje prie Baltojo tilto bei Vingio parke, o pastaraisiais metais – nuotoliniu būdu.

Artėjant šiai datai taip ir norisi pasakyti: tarp gyvūnų gerovės ir žmonių atsakomybės reikia lygybės ženklo. Gal net ne lygybės ženklo reikia, o išvis verta viską rašyti be skyrybos ženklų. Ir apskritai, gal reikia sakyti: spalio 4-oji yra žmonių atsakomybės diena, ir ši diena turi tęstis ne vienerius ar dvejus metus. Ji turi tęstis, kol žmogaus namuose gyvena jo mylimas augintinis. Ir tęstis dar ilgiau – kol esame pajėgūs atlikti savo žmogiškas pareigas globoti gyvūnus bei saugoti gamtą – visų gyvų būtybių namus.

Todėl, baigiantis rugsėjui ir artėjant spaliui – visą šventinę savaitę – Lietuvos kinologų draugija kviečia jus nuveikti ką nors prasmingo ir svarbaus gyvūnų labui. Taip pat kviečiame  užsukti į mūsų socialinę paskyrą bei tinklapius www.kinologija.lt, www.mesirsunys.lt, kur rasite daug informacijos apie gyvūnų gerovę.

LKD instagram paskyroje vyks vaikų piešinių konkursas „Myliu savo augintinį“; socialinėje paskyroje – gyvūnų globai neabejingų ir už šią sritį atsakingų žmonių vaizdo įrašai; startuos viktorina „Negali būti, bet yra!“. Gyvūnų gerovės temomis bus skelbiami vaizdo interviu, publikuojami straipsniai, bet tik kartu su jumis mes galime sukurti gyvūnus mylinčią šalį.

Ilgametis renginio globėjas – Europos Parlamento narys Petras Auštrevičius. Renginį remia „Kika“ ir „Natures Protection“. Informaciniai partneriai – Delfi ir Vilniaus m. savivaldybė.

#GGD2021

Eve Photograpy