Prasminga moksleivių vasara

2016 Liepa 14 d.

 

Įpusėjo moksleivių atostogos. Vaikai keliauja, poilsiauja pas senelius kaime, lanko dienos stovyklas. Viena tokių stovyklų – Kalba.lt.

Šios stovyklos užsiėmimų, kūrybinių darbelių, vaidinimų metu jaunieji stovyklautojai pratinami vartoti angliškus žodžius ir gramatines konstrukcijas. Jie pratinami nebijoti reikšti savo mintis ir bendrauti svetima kalba.

Pasibaigus anglų kalbos pamokoms, po pietų, vaikų kasdien laukia smagus pažinimo pasaulis – organizuojamos pažintinės edukacinės programos, stovyklautojai supažindinami su įvairiomis profesijomis.

Liepos 13 dieną vaikai lankėsi Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centre – mokėsi saugiai bendrauti su šunimis, sužinojo, ką veikia kinologai.

Užsiėmimas „Saugi vasara su augintiniais“, kurį vedė MC darbuotojos Augustė Daukšienė ir Karina Granat, nebuvo didaktiškas jau vien todėl, kad visą informaciją „perteikė“ berniukas Benas ir jo augintinis Skipis (dailininkės sukurti, originalūs Mokymo centro personažai, skirti vaikų švietimui).

Kaip pasaulį pažįsta Benas, o kaip – Skipis? Kas Skipiui yra šeima? Kaip saugiai bendrauti su šunimi? Ko reikia šuniui? Kaip vasarą prižiūrėti savo augintinius? Į šiuos ir kitus klausimus vaikai noriai atsakinėjo, pasakojo, kokių augintinių jie turi ir kaip jais rūpinasi. Vaikai mokėsi saugaus elgesio su gyvūnais augintiniais taisyklių, kalbėjosi apie gyvūnų gerovę.

Vaikai džiaugėsi Labradoro retriverės Amber išmoktais triukais, dalyvavo kalbų viktorinoje „Kaip šunį vadina kitos pasaulio tautos?“ Tie, kas žinojo šuns pavadinimą anglų, lotynų, rusų, vokiečių kalbomis, laimėjo prizų. Visiems vaikams buvo įteikti užsiėmimo pažymėjimai.

„Programa buvo labai įdomi, nepaprastai patiko – visi sakome ačiū, esame kupini įspūdžių!“, – atsisveikindama sakė vaikus į Mokymo centrą atlydėjusi vadovė Roberta Dubinkaitė.

Aurelijos Staskevičienės nuotr.