Projektui „Gyvenimo mokykla prieglaudinukams“ ieškomi dalyviai

2015 Spalis 30 d.

 

Lapkričio 14 d. startuoja „Gyvenimo mokykla prieglaudinukams“ – tai bendras prieglaudos „SOS gyvūnai“ ir šunų dresūros ir laisvalaikio klubo URBAN DOG projektas.

Šio projekto metu 6 šunų mylėtojai priglaus namie po vieną prieglaudos gyventoją ir kartu su profesionaliais dresuotojais mokys juos pagrindinių komandų, teisingo elgesio namuose, reikalui esant, užsiims pamestinukų socializacija.

Visą projekto laikotarpį, 6 savaites, pamestinukai gyvens ir mokysis projekto dalyvių namuose, o kartą per savaitę keliaus į pamokas URBAN DOG klube, kartu su profesionaliais dresuotojais mokysis bendrojo paklusnumo pratimų, rodys, ką išmoko per savaitę, gaus namų darbus.

Projektas sukurtas siekiant surasti namus „SOS gyvūnų“ prieglaudos senbuviams, kurie dėl įvairių priežasčių ilgą laiką lieka nepastebėti to tikrojo šeimininko, kuris juos mylėtų ir niekada nepaliktų.

Pasak „SOS gyvūnų" vadovės Ilonos Reklaitytės-Mezencevos, absoliuti dauguma prieglaudos šunų gali puikiai gyventi pas žmones namie: „Kartais reikia tiek nedaug – išmokyti juos gražiai vaikščioti su pavadėliu, atprasti šokinėti sveikinantis ar atbėgti, kai kviečia šeimininkas, ir tokį šunelį pasiimti namo jau būtų kur kas lengviau ir smagiau. Mūsų nuolatiniai savanoriai stengiasi juos išmokyti gražaus elgesio, bet, turint tokius krūvius, dažnai fiziškai neįmanoma skirti kiekvienam daug dėmesio, todėl šis projektas labai reikalingas.“

Tačiau pirmiausia turime surasti žmones, kurie imsis šio iššūkio!

Taigi kviečiame prisidėti prie gražaus ir  prasmingo projekto ir tapti projekto „Gyvenimo mokykla prieglaudinukams“ dalyviu.

Per 6 savaites jūs ne tik padarysite gražų ir prasmingą darbą, bet ir patobulėsite – sužinosite daugiau apie šunų kūno kalbą, gyvūnų mokymosi principus. O jei galvojate apie dresuotojo ar kitą, su šunimis susijusią, karjerą – tai puiki proga išmėginti jėgas ir gauti profesionalią pagalbą.

Pirmajam projekto etapui bus atrinkti 6 dalyviai, dirbs dvi URBAN DOG trenerės Vilma ir Agnė. Kiekvienas dalyvis drauge su dresuotoju visam projekto laikotarpiui pasirinks jam tinkamą šunį ir jį apgyvendins savo namuose. Kartu gyventi yra svarbu, nes, siekiant efektyvesnių bei ilgalaikių rezultatų, su šunimi bendrauti ir jį mokyti reikia kiekvieną dieną.

Trenerės Vilmos teigimu, kiekvieną šeštadienį projekto dalyviai bus kviečiami į dresūros pamokas URBAN DOG klube, kurių metu ne tik bus mokomasi pagrindinių komandų ir skiriami namų darbai visai savaitei, tačiau taip pat dresuotojos konsultuos, kaip spręsti individualias kiekvieno šuns elgesio problemas: „Suteiksime galimybę gauti profesionalų pagalbą viso projekto metu, konsultuotis iškilus klausimams ar sunkumams."

Kadangi norime atvirai papasakoti, ar sunku neturinčius šeimininkų šunis išmokyti geresnio elgesio, paskatinti daugiau žmonių ne vien suteikti namus tokiems gyvūnams, bet ir patiems dresuoti savo augintinius, projektas bus nuolat viešinamas.

Kiekvienas dalyvis į projektui sukurtą puslapį dės filmuotą medžiagą bei nuotraukas, iš kurių matysime jų „auklėtinių“ progresą.

Projekto organizatoriai taip pat tikisi, kad dalyviai ir patys bandys surasti namus savo globojamam šuneliui. Juk kartais pakanka pasidalinti šunelio istorija, nuotrauka socialiniuose tinkluose, įdėti skelbimą portale, papasakoti kolegoms, ir kažkas gali šunelį pamilti ir pasiimti namo.

Manote, kad galite tapti projekto „Gyvenimo mokykla prieglaudinukams” dalyviu?

Pirmiausia įsitikinkite, ar turėsite galimybę savo namuose 6 savaitėms (nuo lapkričio 14 d. iki gruodžio 19 d.) apgyvendinti šunelį iš prieglaudos ir šiuo laikotarpiu kiekvieną šeštadienį kartu lankyti dresūros pamokas (14.00-15.00 val.) Vilniuje.

Ar pakaks laiko šunelį ne tik išvesti į lauką ir pamaitinti, bet ir kiekvieną dieną skirti laiko jo mokslams?

Ar turėsite galimybę jį pafilmuoti ar nufotografuoti, kad ir kiti galėtų pasidžiaugti augintinio progresu? Įdėti skelbimą ar kitaip pasistengti, kad jūsų globojamas šunelis būtų pastebėtas naujų šeimininkų.

Ir galiausiai – ar jums jau yra bent 18 metų?

Jei į visus klausimus atsakėte taip – siųskite mums trumpą prisistatymą, kuriame papasakokite apie save, savo patirtį su šunimis ir savanoryste, jei tokios būta, ir kodėl norite dalyvauti projekte, elektroniniu paštu: justina@sos-gyvunai.lt

Bet kokiu atveju su jumis susisieksime. Tikime, kad visi kartu galime padėti tiems, kuriems pagalbos reikia labiausiai.

Jei norite paremti projektą

Projektas „Gyvenimo mokykla prieglaudinukams” atrodo gana paprastas, tačiau ir čia neišvengsime išlaidų. Šunelius reikės transportuoti į dresūros vietą, pasirūpinti dresūros priemonėmis ir skanėstais, nupirkti maisto, naujus stiprius pavadėlius, indus ir kitus namų globai būtinus daiktus.  Jei turite galimybę nors maža dalele prisidėti, jūsų pagalba labai laukiama.

Finansinė parama. VšĮ „SOS gyvūnai", įmonės kodas 301536872, bankas „Swedbank" AB, sąskaitos nr. LT837300010106209100, SWIFT/BIC kodas: HABALT22. Pavedimo paskirtyje nurodykite: Projektui „Gyvenimo mokykla prieglaudinukams”.

Parama daiktais. Projektui reikalingi: maistas, indeliai, pavadėliai, dresūros priemonės ir kiti daiktai. Juos galite atvežti ir palikti „SOS gyvūnų” namelyje už Vilniaus Akropolio arba prieglaudoje Minsko pl. 33A, Vilniuje.