Respublikos pedagogai dalyvavo paskaitoje apie šunis

2014 Rugsėjis 11 d.

 

Rugsėjo 11 d. Mokymo centro darbuotojos vedė mokymus pedagogams, dėstantiems žmogaus saugą mokyklose.

Tai jau ne pirmi metai vykstantys mokymai pagal bendrojo lavinimo mokyklų žmogaus saugos mokytojų mokymo programą. Mokytojų auditorija buvo gausi, dalyvavo daugiau kaip pusšimtis pedagogų, atvykusių iš įvairių Lietuvos mokyklų.

 

Paskaita apie saugų elgesį su šunimis, kurią skaitė Daiva Kvedarienė, susidėjo iš kelių dalių.

Pirmiausia lektorė supažindino su Mokymo centro veikla.

„Papasakojau, kaip dirbame, paaiškinau, kodėl mūsų tikslinė grupė (daugiau kaip 70 proc.) yra vaikai ir jaunimas. Mes norime ne tik formuoti kitokią kinologinę kultūrą, bet ir išauginti naują kinologų kartą. Taigi švietimas yra pagrindinis įrankis bei būdas išugdyti kitokį žmonių požiūrį į šunis“, – sakė D.Kvedarienė.

Paskaitoje pedagogai buvo supažindinti su šuns kūno kalba, buvo imituojamos įvairios situacijos su šunimis.

Pasibaigus mokymams pedagogai užpildė anketas. Jie pabrėžė, kad paskaitos laikas prabėgo nepastebimai, o stebint šunis visus apėmė džiugios emocijos.

Iš Kauno rajono atvykusi mokytoja net prisipažino, jog paskaita apskritai pakeitė jos požiūrį į šunis.

Pateikiame keletą mokytojų atsiliepimų:

„Siūlyčiau tokias edukacines programas visoms Panevėžio miesto bendrojo lavinimo mokykloms – mokiniams ir pedagogams, miesto gyventojams. Siūlau skleisti jūsų gerąją patirtį visoje Lietuvoje“ (Panevėžys, 34 m. pedagoginis stažas).

 „Daug suaugusiųjų, ne tik mokinių, nežino, kaip elgtis su šunimis, todėl panašūs mokymai turi pasiekti kiekvieną žmogų, o klasių vadovus – pirmiausia“ (Kaunas, 9 m. stažas).

„Būtina supažindinti visų rajonų, o ypač tų, kurių dėmesio pasigendama švietimo srityje, skyrius su jūsų parengta edukacine programa“ (Paluknis, Trakų r.).

„Labai patiko mokymai. Gavau daug naudingos informacijos. Sužinojau naujų dalykų. Dalyvaujant  šunims, lengviau viską atsiminti ir išmokti“ (Garliava, 29 m. stažas),

Mokymai respublikos pedagogams vyko Ugniagesių gelbėtojų mokyklos Civilinės saugos mokymo centre, įsikūrusiame Generolo A. Ramanausko kovinio rengimo centre Nemenčinėje (Vilniaus r.). Jie organizuojami pagal bendrojo lavinimo mokyklų žmogaus saugos mokytojų mokymo programą, taigi Mokymo centro lektoriai bei savanoriai su pedagogais susitiks dar ne kartą.

Augustės Šedytės nuotr.