„Savaitės šuns veislė“: domėkis ir pažink!

2016 Lapkritis 23 d.

 

„Savaitės šuns veislė“ jau supažindino su vokiečių aviganiais, samojedais, Berno zenenhundais, bigliais, saliukiais, auksaspalviais retriveriais, vokiečių nykštukiniais špicais, kurtsharais ir airių seteriais.

Šunų mylėtojai jau įprato, kad kiekvieną antradienį Lietuvos kinologų draugijos tinklapyje www.kinologija.lt. galima rasti šunų veisėjų arba veislės mylėtojų klubo parengtą išsamų straipsnį apie šunų veislę.

Negana to, šunų augintojai yra kviečiami kelti savo augintinių nuotraukas, dalintis nuomone apie tos veislės šunis – bendrauti socialinėje paskyroje https://www.facebook.com/KinologijaLT.

„Šiuo projektu skatiname žmones labiau pažinti šunų veisles, atsakingiau rinktis būsimus augintinius, domėtis, kam buvo išveista viena ar kita šunų veislė,– sakė projekto iniciatorė Augustė Daukšienė. – Projektas įgauna „pagreitį“! Šunų veisėjams arba tos veislės gerbėjams savaitė, skirta mylimai veislei, tapo puikia proga bendrauti: jie publikuoja savo augintinių nuotraukas, dalijasi nuomone. Žmonės gali pamatyti, kaip šuo atrodo kasdien, savo aplinkoje, namuose gulėdamas ant lovos ar lakstydamas lauke, grįžęs iš pasivaikščiojimo lietingą dieną, o ne tik gražiai paruoštas parodose“.

Kiekvieną savaitę supažindinant vis su kita šunų veisle, populiarinami veisliniai šunys, plečiamas šunų mylėtojų akiratis.

Prie straipsnių apie veislę pridedama ir veterinarijos straipsnių apžvalga – kokios ligos būdingos šunų veislei, kokia turi būti prevencija, kaip pasirūpinti gyvūnų gerove (apžvalgas rengia Rūta Kudelytė).

„Savaitės šuns veislė“ kviečia prisijungti visus veislinių šunų mylėtojus!

Bendradarbiaudami su jumis supažindinsime visuomenę su veislinių šunų įvairove, padėsime būsimiems šeimininkams atsakingiau pasirinkti augintinį, labiau pažinti šuns prigimtį, tinkamai pasirūpinti šunimis.

Justinos Lelienės nuotr.