Sekmadienio šunybės: atradimų diena

2016 Rugsėjis 19 d.

 

Tautų mugė – gražus rudenėjančio Vilniaus akcentas. Šiemet ji vyko aštuntąjį kartą. Mugės organizatoriai vis neišsenka idėjų ir kasmet pasiūlo visokių naujovių. Viena tokių naujovių šiemet buvo „Sekmadienio šunybės“, o jos autoriai buvome mes, Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro komanda ir kinologijos savanoriai.

Šiųmetinės mugės idėja – mažosios Lietuvos kultūros sostinės, kurias Katedros aikštėje pristatė festivalio „Naisių vasara“ organizatoriai.

Katedros aikštėje, kur rugsėjo 18-ąją įsikūrėme kartu su „Naisių vasaros“ komanda, vyko nemažai edukacinių renginių, tačiau švietėjiška Mokymo centro programa tikrai „neiškrito“ iš bendro šventės konteksto.

Tarp kitų renginių įsiterpęs kinologinis švietimas dar kartą pabrėžė: šunys yra mūsų bendruomenės dalis. Šeimos nariai. Draugiško miesto gyventojai.

 

Kaip visada tokiuose renginiuose vaikai mielai rinkosi Mokymo centro siūlomus edukacinius žaidimus, kūrė darbelius, rikiavosi į eilę ir kantriai laukė, kad „pavirstų“ šuniukais. Piešimas ant veidukų – ne tik miela atrakcija, bet galimybė pabendrauti su vaikais, sužinoti apie jų augintinius ir svajones...

Mokymo centro edukacinė - pramoginė programa „Sekmadienio šunybės“ tiko ir vaikams, ir suaugusiesiems.

Juos domino konkursai, žaidimai ir, be abejo, dresuotų šunų pasirodymas.

Pasibaigus „Kakės Makės“ programai, šeimos su vaikučiais iškart sugužėjo prie atitverto ringo – į Rakšties ir Kido, Alfonso Dauskurdžio ir Dovydo Alešiūno augintinių, pasirodymą (Šiaulių dresūros mokykla „Laukinė orchidėja“). Kaip visada abu šunys dirbo tiksliai, tarytum laikrodukai, o Kidas nustebino naujais gebėjimais – jis jau moka „skaityti“ knygas!

Net tris dienas vykusi Tautų mugė kvietė labiau pažinti Lietuvos ir kitų tautų kultūrinius ypatumus. Galime pasidžiaugti: mugė taip pat kvietė labiau pažinti šunis.

Filmukas, autorė G.Kavaliauskaitė: https://vimeo.com/183277666

Guodos Kavaliauskaitės nuotr.