Auginame atsakingų būsimųjų šeimininkų kartą

2015 Lapkritis 2 d.

 

Visą spalio mėnesį Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro komanda kartu su savanoriais ir testus išlaikiusiais šunimis vaikų ugdymo įstaigose vedė edukacinius užsiėmimus bei organizavo šunų pasirodymus.

„Mokydami vaikus mes auginame atsakingų būsimų gyvūnų šeimininkų kartą, kuri ne tik puoselės vertybes, bet ir perduos jas kitiems. Vaikai yra smalsūs ir lankstūs, jie neturi įsisenėjusių nuostatų, todėl formuoti jų požiūrį yra daug lengviau“, – sako D. Kvedarienė.

Užsiėmimų metu specialistai pradinių klasių moksleiviams demonstravo, kaip saugiai bendrauti su šunimis, aiškino, kaip rūpintis savo gyvūnais.

Genio pradinės mokyklos Žvėryne, kurioje vyko pirmasis susitikimas su moksleiviais, direktorė Jūratė Paurytė pastebi, kad daugelis vaikų nori augintinio, tačiau nesuvokia, kad tai ilgalaikis įsipareigojimas.

„Mes norime, kad vaikai suprastų, kokia atsakomybė yra auginti šunį ir kad tai – didelis įsipareigojimas. Tokios akcijos ugdo ne tik vaikų atsakomybę, bet ir bendras žmogiškąsias vertybes“, – teigia J. Paurytė.

Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro komanda jau trejus metus organizuoja tokius edukacinius užsiėmimus vaikams. Per metus aplankoma daugiau nei 10 tūkst. vaikų visoje Lietuvoje.

Spalio mėn. projektas vyko kartu su partneriais – Royal Canin Lietuva.

Dainiaus Stankaus nuotr.

Filmuota medžiaga apie LKD Mokymo centro ir Royal Canin bendrą projektą: https://www.youtube.com/watch?v=_Tj3mU_OJx8

 

http://augintinis.lrytas.lt/sveikata/kinologai-ugde-atsakinga-augintiniu-seimininku-karta.htm