Mokiniai susitiko su jaunaisiais Klaipėdos kinologais

2015 Birželis 22 d.

 

Šiaulių „Sandoros“ progimnazijos vaikų vasaros stovykloje „Vasaros takeliu“ birželio 17 dieną vyko kitokie nei įprasta užsiėmimai – mokiniai ir pedagogai bendravo su šunimi, sužinojo apie šunų prigimtį ir kūno „kalbą“, taisyklingą elgesį su gyvūnais augintiniais.

Šio neįprasto edukacinio užsiėmimo iniciatorė buvo „Sandoros“ progimnazijos mokytoja Vaida. 

„Su vaikais daug kalbėjome apie saugų elgesį su šunimis, tačiau nepamiršome ir gyvūnų gerovės. Gyvūnų prieglaudos – skaudi tema, tačiau visi turi žinoti, kaip ir dėl kokių priežasčių šunys ten atsiduria, koks tolimesnis jų likimas“, – pasakojo užsiėmimo vedėja klaipėdietė Skaistė Svidraitė.

Edukacinį užsiėmimą jai vesti padėjo Ričardas Kasianenko. Jiedu abu yra baigę LMNŠC Neakivaizdinę jaunųjų kinologų mokyklą, taip pat lankė ir LKD Mokymo centro specialius kursus.

Pasak Skaistės, kiekvienas jau turintis ar dar tik planuojantis įsigyti augintinį turi išmanyti apie gyvūnų prigimtį, instinktus, žinoti pagrindinius dalykus apie šunų priežiūrą.

„Domėjausi, kas ir kokius šunis augina, kiek laiko vedžioja, ką su jais veikia“, – vaikams užduotus klausimus, į kuriuos šie noriai atsakinėjo, vardijo jaunoji kinologė.

Ji taip pat papasakojo vaikams apie sporto šakas, kuriomis galima užsiimti su šunimis, apie šunis pagalbininkus: „Klausimai liejosi ir nieko nereikėjo tempti už liežuvio. Kiekviena mano pradėta tema sulaukdavo bent trijų klausimų. Vaikus domino galimybė sportuoti, aktyviai leisti laisvalaikį su šunimis“.

Kai užsiėmimas persikėlė į lauką, mokytojos pasiūlė parodyti, kaip Lordas (amerikiečių Stafordšyro terjero mišrūnas – Red.) šoką į tolį, koks jis yra vikrus ir valdomas. 

Planavę užtrukti šioje mokykloje apie valandą, jaunieji kinologai užtruko daugiau kaip dvi valandas – laikas prabėgo nepastebimai.

Prasidėjus naujiems mokslo metams, draugystė su klaipėdiečiais ir edukaciniai užsiėmimai su šunimis čia bus pratęsti – išlydėdami Skaistę ir Ričardą, vaikai sakė: „Iki pasimatymo!“.