Studentiškas ketvirtadienis su šunimi ir kitais gyvūnais

2015 Spalis 1 d.

 

Kaip šuo pažįsta pasaulį, o kaip – jūs? Kas šuniui yra šeima? Ar mokate saugiai bendrauti su šunimi?

Šiuos klausimus ir atsakymus išgirdo į Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) Gamtos, matematikos ir technologijų fakulteto auditoriją susirinkę gyvūnų mylėtojai – pradedant fakulteto dekanu prof. Virginijumi Sruoga, baigiant mokyklinio amžiaus vaikais.

Suorganizuoti šventinį renginį, skirtą Pasaulinei gyvūnų globos dienai, sumanė LEU Zoologijos būrelio pirmininkė, trečiakursė Dovilė Masalskaitė. Dovilė jau antrus metus yra ir LKD Mokymo centro savanorė, kinologinės savanorytės ji neapleido ir vasaros atostogų metu.

Susirinkusius studentus ir universiteto svečius suvienijo meilė gyvūnams ir artėjanti šv. Pranciškaus, arba Pasaulinė gyvūnų globos diena, kurią gyvūnų mylėtojai švęs spalio 4 dieną.

Renginys prasidėjo Mokymo centro prezentacija „Saugus bendravimas su šunimi“, kurią pristatė Augustė Šedytė kartu su kolege Karina Granat ir Labradoro retrivere Amber.

Labradorė Amber yra išlaikiusi testą, ji drąsiai gali dalyvauti edukacijos bei kaniterapijos užsiėmimuose.

Fakulteto dekanas sakė neatsimenąs atvejo, kad į Edukologijos universiteto auditoriją kas nors būtų atsivedęs šunį.

Tai pirmas ir, vilkimės, ne paskutinis kartas. Juk būtent čia studijuoja būsimieji mokytojai – kas, jei ne jie, vaikų širdelėse įžiebs meilę ir pagarbą gyvybei?

Po Mokymo centro prezentacijos estafetę perėmė egzotinių gyvūnų augintojas ir žinovas, LEU doc. dr. Arūnas Diškus. Jis papasakojo apie savo augintinius, parodė atsineštą gyvalazdę, maldininkus, skorpioną. Patarė, kaip prižiūrėti tokius gyvūnus.

Renginyje taip pat dalyvavo prodekanė doc. dr. Romualda Lazauskaitė, atvyko mokinių iš Vilniaus A.Puškino vidurinės mokyklos ir S.Daukanto progimnazijos.

Šis renginys Edukologijos universiteto vyko spalio 1 dieną. Su kitomis Mokymo centro spalio mėnesio veiklomis jūs galite susipažinti virtualiai – prisijunkite prie šunų mylėtojų bendruomenės!

Myli šunis, patinka švietėjiška veikla, nori atlikti profesinę praktiką, turiningai praleisti laisvalaikį – prisijunk prie LKD Mokymo centro komandos! E. paštas savanoriai@kinologija

Guodos Kavaliauskaitės nuotr.