Šuns diena 2021: gera gyventi kartu!

2021 Vasaris 23 d.

 

Būkime atviri. Sau ir aplinkiniams. Būkime nuoširdūs – tokie, kokie yra mūsų augintiniai.

Kartais nelengva tokiems būti, ne visada net įmanoma. O štai šunims tai pavyksta be didelių pastangų. Jie visada nuoširdūs ir paprasti, vaikiškai naivūs ir atlapaširdžiai, be išlygų mumis pasitikintys. Turbūt todėl mums ir gera būti kartu.

„Šuo ir aš: gera gyventi kartu“ – šių metų balandžio 24-osios, Šuns dienos, tema.

„Kas yra balandžio 24-oji, šunų mylėtojams pasakoti jau nebereikia, – sako Lietuvos kinologų draugijos projektų vadovė  Augustė Daukšienė. – Bet vis tiek norėčiau priminti, jog tai visuotinė Šuns diena, kurią kviečiame švęsti visoje šalyje jau šeštą kartą. Ankstesniais metais kviesdavome ją minėti drauge, vestis augintinius į darbą, kavines ar bibliotekas, net raginome „pabėgti“ iš namų (edukacinis žygis Vingio parke – Red.), o šiemet, dėl visiems suprantamų priežasčių, Šuns dieną minėkime kitaip: neskubėdami, pasvarstydami, kodėl mums gera su šunimis, ir ką turėtume daryti, kad jie su mumis jaustųsi dar geriau. Nes kas daugiau, jei ne mes, galime pasirūpinti prigimtiniais jų poreikiais, teisėmis, suteikti jiems galimybę pažinti pasaulį. Paprasčiau sakant, turime skirti savo augintiniams daugiau savęs“.

Praėję metai daug ką pakeitė mūsų gyvenime. Daug ką naujai vertinome darbe, šeimose ir visame pasaulyje. Tačiau koks paradoksas: viena vertybė liko nepakitusi! Tai mūsų šunys. Nors gal ir pakitusi, nes šunys tapo dar didesne vertybe. Su savo augintiniais net niūriausio karantino dienomis galėjome išeiti pasivaikščioti, sportuoti, bent iš tolo pabendrauti su kitais šunų mylėtojais. Šunys mums reiškė laisvę. Šunys reiškė prisilietimo laimę. Šunys reiškė saugumą ir aktyvesnį gyvenimą. Šunys reiškė daugiau savęs... Jie reiškė daugiau, nei galėjome tikėtis, ir už tai esame dėkingi, o gal net skolingi.

Ne vienerių namų sienos turbūt girdėjo: kaip gera, kad aš tave turiu. Jei dar negirdėjo, pats laikas išgirsti ir todėl primename: šių metų Šuns dienos idėja – gera gyventi kartu. Gera gyventi su veisliniu šunimi ir su mišrūnu, su parodų čempionu ir kiemo numylėtiniu – su visais šunimis, kurie atėjo į mūsų gyvenimą.

Kokie vyks Šuns dienos konkursai ir renginiai (tikimės karantino suvaržymų atlaisvinimo), pranešime netrukus.

Sekite mūsų informaciją www.kinologija.lt, www.sunsdiena.lt  FB paskyroje https://www.facebook.com/sunsdiena/

Jeigu turite įdomių idėjų – praneškite mums ir būkime kartu! lkd.suo@gmail.com.