Šunų parengimas edukaciniams ir terapiniams užsiėmimams

2015 Sausis 12 d.

 

Jūsų šuo gali būti labai draugiškas, lengvai valdomas ir mielas, tačiau tai nereiškia, kad jis tinka edukaciniams bei kaniterapiniams užsiėmimams.

Tinkamas šuns pasirinkimas, ankstyvoji socializacija, šuns parengimas, teisės dalyvauti edukaciniuose bei kituose, su kaniterapija susijusiuose, užsiėmimuose įgijimas, yra ilgas, daug žinių bei pastangų reikalaujantis procesas.

Iš šuns vedlio tai reikalauja ne tik kinologijos žinių bei patirties, bet ir specifinių įgūdžių, zoopsichologijos išmanymo, specialių dalykų, susijusių su šuns parengimu kaniterapijai.

Šuns vedlys, šuo, kaniterapijos ir kiti specialistai ateityje dirbs su reabilituojamaisiais, todėl reabilitacijos metodika ir pasirenkamos priemonės turi būti nepriekaištingos – parengiamuosius kursus baigę šunys būtinai turi laikyti egzaminą.

Šį egzaminą pagal kaniterapijos kanonus priima tik kaniterapijos specialistai. Lietuvoje kol kas tokių specialistų nėra, todėl jie būtų kviečiami iš užsienio.                                 

Pirminio šunų parengimo programa

• Terapinių šunų atrankos, parengimo ir testavimo principai.
• Pirminis testavimas (prieš prasidedant mokymams).
• Praktiniai užsiėmimai su šunimis.
• Pirminis testavimas ir šunų parengimas būsimam egzaminui*: paklusnumo pagrindai; specialusis terapinių šunų parengimas; užsiėmimai naudojant įvairius daiktus.
• Šuns atpalaidavimo, jėgų atgavimo metodika.
• Saugumo reikalavimai dirbant.

Pirminę programą adaptavo Kaniterapijos asociacija, partnerė - Lenkijos kaniterapeutų sąjunga (atstovė – H.Wojciechowska) ir Lietuvos kinologų draugija.

Išklausę parengiamąjį kursą gaus atitinkamas pažymas.

KĄ TURI MOKĖTI ŠUO, KAD GALĖTŲ DALYVAUTI PARENGIAMOJOJE PROGRAMOJE?

• Judėti greta vedlio neįtempęs pavadėlio.
• Pagal komandą sėdėti ir gulėti.
• Vykdyti komandą „Pas mane“.
• Ramiai reaguoti į žmones ir gyvūnus.

Pirminio testavimo metu (prieš prasidedant mokymams) jums bus nurodyta, ko turėtumėte išmokyti savo šunį.

Mokymus ves kaniterapijos asistentė, kinologė Irina Venislovienė. Ji yra LKD-FCI nacionalinė teisėja, šunų elgsenos specialistė, besidominti ir ringo dresūra. I.Venislobienė baigė Kinologijos mokyklą prie K.I.Skriabino veterinarijos akademijos (Rusija), kur įgijo aukštąjį kinologo išsilavinimą. Šunimis užsiima 20 metų, pastaruosius 10 metų veisia biglius.

Užsiėmimų Kaune pradžia – 2015 m. vasario 2 d. šunų mokykloje „Charizma“ (A. Juozapavičiaus pr. 82A, III aukštas).

Užsiėmimų Vilniuje pradžia – 2015 m. vasario 8 d., sekmadienį, 15.00 val. LKD Mokymo centre, Visorių g. 8

Visų parengiamųjų kursų trukmė – 16 užsiėmimų (2 mėnesiai).
Maksimalus šunų kiekis grupėje – 8 (1 vedlys gali užsiimti tik su 1 šunimi).
Kursai mokami.

DĖMESIO! Registracija baigta, kitos grupės bus formuojamos po 2 mėnesių.


*Pastaba: Pirmojo lygio kaniterapinio šuns egzaminą (testą) vykdo tik atitinkamą kvalifikaciją turintys specialistai (susidarius šiuos mokymus baigusių pageidaujančių asmenų grupei, bus kviečiami sertifikatus turintys specialistai iš Lenkijos ir toks egzaminas bus vykdomas).  

Į kursus būtina išankstinė registracija e.paštu sucharizma@gmail.com.

E. laiške nurodykite savo vardą, pavardę ir šuns duomenis (veislė, vardas, amžius, lytis), mob. telefono numerį ir į kokią grupę pageidaujate registruotis.

Informacija mob. telefonu + 370 678 42 552.

G.Kavaliauskaitės nuotr.