Šunų veisėjai lankė mokymus

2014 Gruodis 7 d.

 

Gruodžio 5 dieną Lietuvos kinologų draugijos šunų veisėjai dalyvavo paskutiniuose šiemet suplanuotuose mokymuose.

Naujas mokymų ciklas prasidės 2015 m. sausio mėn. pabaigoje.  

Šunų veisėjų mokymų programą sudarė šunų sveikatos, mitybos, socializacijos bei su šunų veisimu susijusių įstatymų temos. Išklausiusieji šias paskaitas ne tik daug sužinojo ir sulaukė atsakymų į jiems aktualius klausimus, bet ir įgijo teisę pateikti paraiškas LKD veislyno statusui tvirtinti.

Mokymai prasidėjo spalio 17–ąją, kuomet veterinarijos gydytoja Vaida Valašimaitė apžvelgė kalių vaisingumo, lytinio ciklo, šuniavimosi, šuniukų priežiūros bei kt. temas.

Spalio 25 dieną kaunietė šunų elgsenos specialistė Irina Venislovienė gausiai susirinkusiai auditorijai kalbėjo apie ankstyvąją (0-4 mėn.) šuniukų stimuliaciją ir socializaciją, davė daug patarimų, susijusių su mažų šuniukų auginimu.

Lapkričio 7 dieną apie šunų mitybą, daugiausia – apie sausus pašarus, šunų veisėjams išsamią prezentaciją, įvairius statistinius duomenis pateikė veterinarijos gydytojas, šunų mitybos specialistas ir šunų veisėjas Aidas Vaznonis.

Ketvirtoji mokymų dalis – „Šunų veisimas ir įstatymai“ buvo suplanuota gruodžio 5 –ąją.

Apie šuniukų  kilmės dokumentų forminimą veisėjams kalbėjo LŠVK vedėja Jolanta Sedlevičienė, o apie veislyno finansinių dokumentų tvarkymą bei mokesčius – patyrusi auditorė Loreta Balčiuvienė.

Dėkojame visiems lektoriams už turiningas paskaitas, džiaugiamės atsakingu kinologų požiūriu į šunis bei į jų veisimą.

Sėkmės Jums ir Jūsų augintiniams!