Šunys ir katės – parodoje LITEXPO

2017 Gruodis 11 d.

 

Gruodžio 16-17 d. parodų ir kongresų centre Litexpo vyks dvi tarptautinės šunų parodos „Vilniaus žiema 2017“ ir „Kalėdų taurė 2017“.
Net 1732 šunys, atvykę iš įvairių Europos šalių, varžysis dėl gražiausio šuns titulo. Parodas organizuoja Lietuvos kinologų draugija.

Ten pat vyks ir Pasaulinė kačių paroda, kurią rengia Tarptautinė felinologų asociacija „Alphacatum“.

1732 šunys: kaip visus pamatyti?

Pirmą kartą besilankantiems parodoje patariame iš anksto pasidomėti parodos eiga. Paroda prasideda 10 val. ir tęsiasi maždaug iki 18.30 val.

Įėję į parodą 3-ios salės fojė rasite informacinį stendą. Jeigu norite pamatyti tam tikros veislės šunis, lentelėje ieškokite eilutės su veislės pavadinimu. Toliau stulpeliuose paeiliui nurodyta: veislės pasirodymo ringo numeris, dalyvaujančių šunų katalogo numeriai, apžiūros pradžios laikas. Greta rasite ringų išdėstymo schemą ir kiekvieno ringo informaciją – teisėjo pavardę ir šunų veislių sąrašą.
Ringų numeriai žymimi prie ringo stovinčioje informacinėje lentoje.

Tą pačią informaciją rasite parodos kataloge, kuris parduodamas prie įėjimų į parodą.

Jus dominančią informaciją galite rasti ir čia: http://www.kinologija.lt/?page_id=39332&lan=ltu

Atkreipiame dėmesį, kad skirtingomis dienomis tos pačios veislės šunys gali pasirodyti skirtingu laiku.

Kas tampa nugalėtojais?

Parodos dalyviai (šunys ir kalės) varžosi suskirstyti į šuniukų, mažylių, jaunimo, pereinamosios, atvirosios, darbinės, čempionų ir veteranų klases.

Ar šuo atitinka veislės standartą, ar gražiai juda, ar tinkamai paruoštas kailis, ar kvalifikuotai demonstruojamas, ar socialus – tarptautinių teisėjai vertina viską. Gavę aukščiausią įvertinimą „puikiai“ šunys lyginami tarpusavyje, vienas jų gauna teisę varžytis finaliniame grupės konkurse.

Laimėjusieji grupės konkursą patenka į gražiausiųjų dešimtuką ir pretenduoja į parodos nugalėtojo titulą. Nuo 16.00 val. finalinių konkursų metu galima pamatyti pačius gražiausius šunis.

Edukacinė programa „Šventės su šunimis“

Daug dėmesio tarptautinėse šunų parodose Lietuvos kinologų draugija visada skiria visuomenės švietimui, tuo rūpinasi LKD Mokymo centras.

Ir šį kartą Litexpo 3-ioje salėje, šalia pagrindinio ringo įsikūrusiame Mokymo centro stende kasdien nuo 10 iki 16 val. parodos žiūrovams ir dalyviams bus siūlomos įvairiausios veiklos.

Kūrybinėse dirbtuvėse vaikai galės kurti, žaisti, bendrauti, sužinoti apie šunis ir gyvūnų gerovę.

Žiūrovus taip pat kviečiame pasigėrėti dresūros mokyklų, Agility, lėkščiasvydžio, šokių su šunimi pasirodymais.

Mokymo centro stende bus galima pasikonsultuoti dėl šuns pasirinkimo ar priežiūros.

Taip pat turėsite galimybę apsilankyti zoologijos prekių mugėje, kur rasite viską, ko reikia augintiniui, pradedant šuniukų gardėsiais, baigiant gyvūnų gabenimo įranga.

Į mugę verta užsukti ne tik nupirkti lauktuvių, bet ir pasidomėti zoologijos prekių naujovėmis, pasitarti su specialistais gyvūnų mitybos bei priežiūros klausimais.

Ar parodoje galima įsigyti šunį?

Parodoje šuniukai neparduodami, tai būtų nusižengimas ne tik parodų rengimo taisyklėms, bet ir šunų gerovei.

Veisliniai šunys parduodami ne kur nors prekyvietėje, o šunų veislynuose. Užtat parodoje jūs galite susipažinti su šunų veisėjais ir jų šunimis, užmegzti kontaktus, pabendrauti su šunų mylėtojų klubų atstovais, daug sužinoti apie savo būsimą augintinį.

Suaugusiems bilietas kainuoja 7 eurus, ikimokyklinio amžiaus vaikai į parodą įleidžiami nemokamai.
Moksleiviams, studentams, senjorams, pateikusiems pažymėjimą, bilietas kainuoja 3 eurus.

Šunų parodas remia didžiausias zoologijos prekių parduotuvių tinklas „Kika“.

Lietuvos kinologų draugija
Daugiau informacijos www.kinologija.lt, www.alphacatum.lt
I.Klimavičienės nuotr.