Šunys padeda ugdyti toleranciją

2015 Gegužė 14 d.

 

Šią gegužę LKD Mokymo centro komanda su šunimis ne kartą lankėsi „Medeinos“ pradinėje mokykloje Vilniuje, kur I - IV klasių mokiniai buvo supažindinti, kaip saugiai bendrauti, gražiai elgtis su šunimis.

Vaikai noriai dalyvavo užsiėmimuose, pagarbiai bendravo ir tarpusavyje, ir su šunimis.

Pažintis su šios mokyklos bendruomene prasidėjo gerokai anksčiau, kuomet „Medeinos“ mokiniai ir mokytojai atsiliepė į Mokymo centro kvietimą dalyvauti respublikiniame konkurse „Šuns teisių knyga“.

Socialinė pedagogė Aušra Juzėnienė ne tik pasirūpino, kad pradinukai aktyviai dalyvautų konkurse, bet ir paragino mokyklos bendruomenę dažniau organizuoti užsiėmimus su šunimis.

Užsiėmimai buvo įdomūs ne tik mokiniams, bet ir mokytojams – visi džiaugėsi daug sužinoję, sakė jau sugebėsiantys tinkamai elgtis su gyvūnais augintiniais.

Mokyklos pedagogės atkreipė dėmesį, kad norėtų dažniau bendradarbiauti įvairiomis temomis apie šunis, gyrė Mokymo centro parengtų užsiėmimų struktūrą, vaikų amžių bei poreikius atitinkančias temas.

Taip pat pabrėžė, jog vaikams buvo daug lengviau perimti žinias, nes viskas buvo pateikta ne tik teoriškai, bet ir praktiškai.

Savo ruožtu pedagogai apgailestavo, kad tokio pobūdžio užsiėmimai nėra įtraukti į bendrąjį ugdymo planą, kad sunku rasti laiko papildomoms pamokėlėms.

Siekiant integruoti vaikus su negalia į visuomenę ir mokyklos bendruomenę, ugdyti toleranciją kitokiems vaikams ir apskritai kitoniškumui, „Medeinos“ mokykloje yra suformuotos klasės, kur mokosi raidos bei kt. sutrikimų turintys vaikai.

Šie vaikučiai kartu su savo klasės draugais taip pat turėjo galimybę pajusti gyvūnų meilę ir šilumą, sužinoti saugaus bendravimo taisykles. Kartu su visais jie plojo ir džiaugėsi šunų atliekamais triukais.

Mokymo centro projektų vadovei Augustei Šedytei užsiėmimus mokykloje vesti padėjo savanorės Karina su Labradoro retrivere Amber ir Sigrida su auksaspalve retrivere Goja.