Šunys myli ir supranta visus

2015 Birželis 9 d.

 

Pirmoji vasaros savaitė Mokymo centro komandai vėl suteikė naujos patirties – užsiėmimus su šunimis teko vesti ir vaikų darželyje, ir Vilniaus vaikų socializacijos centre (VVSC), ir į Mokymo centrą atvykusiems stovyklautojams.

Ir nors tai buvo skirtingo amžiaus, skirtingą patirtį turintys maži ir jau beveik suaugę užsiėmimų dalyviai, jie elgėsi daugmaž vienodai: norėjo prisiglausti ar bent paglostyti šunis, iš arčiau su jais susipažinti.

Birželio pirmąja, Vaikų gynimo dieną, tarptautinio leidinio „Top Gear Lietuva“ žurnalistas Renaldas Gabartas pakvietė Mokymo centro komandą kartu apsilankyti Vilniaus vaikų socializacijos centre (VVSC) ir susitikti su šiame centre gyvenančiomis merginomis. Merginos svečius pasitiko labai nuoširdžiai, susidomėjusios klausėsi pasakojimo apie šunis ir jų elgseną, diskutavo apie gyvūnus.

Birželio antrąją Mokymo centro komanda svečiavosi pas mažuosius vilniečius – Vilniaus Mini darželių tinklo ugdymo įstaigoje „Šiaurės miestelis 1“.

Darželio vaikai buvo tiesiog sužavėti Labradoro retriverės Amber triukais ir meilumu, net patys mažiausieji susikaupę dalyvavo pamokėlėje su šunimi.

Mažieji mokėsi, kaip saugiai paglostyti šunį, žaidė žaidimus, kurių „vedėja" buvo Amber – kalytė parodydavo kokį nors pratimą, o vaikai jį kartojo ir džiaugėsi neįprasta patirtimi.

O birželio trečiąją vaikai jau šurmuliavo pačiame Mokymo centre Visorių gatvėje. Čia apsilankė dvi Simono Daukanto progimnazijos vaikų vasaros stovyklos grupės. 

Ir nors stovyklautojai žinojo, kad važiuoja į svečius pas „mokytus šunis“, atvykę krykštė iš džiaugsmo, buvo nustebinti, kad užsiėmimą jiems ves ne bet kas, o du šunys – auksaspalvė retriverė Goja ir Labradoro retriverė Amber.

Kadangi dalis stovyklautojų patys turi šunų, užsiėmimo pabaigoje Mokymo centro komanda parodė ir pamokė, ko galima išmokyti savo augintinius, kaip galima su jais sportuoti ir smagiai leisti vasaros atostogas.

Karinos Granat nuotr.