Svajonių šuniuko žaislai: vaikų edukacija ir kūryba

2019 Kovas 15 d.

 

Ketvirtus metus Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centras pradinių ir ikimokyklinių klasių vaikams organizuoja respublikinį vaikų kūrybos konkursą „Svajonių šuniukas“.

Pirmaisiais metais vaikai kūrė patį svajonių šuniuką, paskui – antkaklį ir dubenėlį svajonių šuniukui, o šiemet, iškart po Naujųjų metų vaikų ugdymo įstaigoms buvo išsiųsti kvietimai kurti žaisliukus šunims.

Žaislus kūrė 40 vaikų ugdymo įstaigų, dalyvavo bemaž pusė tūkstančio vaikų. Mažieji kūrėjai darbelius darė iš popieriaus, siūlų, modilino, keramikos, gamtos gėrybių, plastilino, odos ir kitokių medžiagų.

Pamatyti vaikų kūrinėlius ir už juos balsuoti buvo galima kovo 8-10 d., kai Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyko tarptautinės šunų parodos – čia veikė atskira ekspozicija „Žaislas svajonių šuniukui“.

Kurdami žaislus vaikai sužinojo, kodėl šunys mėgsta žaisti, kaip reikia saugiai žaisti su šunimis, kodėl svarbu pasirūpinti augintinių gerove.

LKD Mokymo centro stende už labiausiai patikusius kūrinius savo balsus atidavė parodos dalyviai ir žiūrovai.

Darbus taip pat vertino Vilniaus kolegijos Mados dizaino katedros vedėja Silvija Grušnienė, lektorė Lolita Malinauskienė ir administratorė Miglė Pilvelytė.

Išmaniausias, ekologiškiausias, tautiškiausias, originaliausias, spalvingiausias ir išradingiausias žaisliukas – tokios buvo šio konkurso nominacijos. Taip pat buvo išrinktas gražiausias kolektyvinis kūrinys (Kretingalės pagrindinė m-klos mokiniai) bei daugiausiai parodos lankytojų balsų surinkęs „Katulis“, Jonavos Just. Vareikio progimnazijos mokinės Kotrynos Gricenko darbelis.

Vaikai, mokytojai ir tėveliai gavo kvietimus ir galėjo nemokamai apsilankyti tarptautinėse šunų parodose Vilniuje.

Mokymo centro stende jie kartu su mokytojais ir tėveliais ne tik džiaugėsi originaliais, spalvingais konkurso darbais, bet taip pat dalyvavo edukaciniuose užsiėmimuose apie saugų bendravimą su gyvūnais.

Atėjusiems kartu su klase vyko ekskursijos po šunų parodą, vaikai sužinojo, kodėl organizuojamos tokios parodos, kokius prizus laimi šunys.

KONKURSO REZULTATAI.

Visiems konkurse dalyvavusiems vaikams buvo skirtos konkurso rėmėjų (NATURES PROTECTION ir „Kika“ dovanos, o laureatams – LKD Mokymo centro taurės bei leidyklos „Aktėja“ enciklopedijos „Žinių versmė“).

Guodos Kavaliauskaitės nuotr.