Šventė visiems gyvūnų mylėtojams

2017 Rugsėjis 25 d.

 

Gargždiškiai juokiasi, kad šis renginys – Pasaulinės gyvūnų globos dienos minėjimas – primena kasmetinę miesto šventę, nes vyksta jau aštuntus metus.

Dalyvių susirenka daugybė – kasmet stadione, kur vyksta šventė, vietos vis mažiau ir mažiau...

Žmonės ateina šeimomis, atsiveda draugų. Atvyksta nemažai klaipėdiečių, aplinkinių vietovių gyventojų.

Kuo išskirtinis šis renginys?

Pirmiausia, dalyvių skaičiumi ir gyvūnų įvairove - neskaitant įvairių veislių šunų, taip pat ir mišrūnų, šventėje dalyvavo gyvūnų mylėtojai su katėmis, triušiais, jūrų kiaulytėmis. Net vėžlį buvo galima pamatyti!

Į MARS įmonės organizuotą gyvūnų mylėtojų šventę išsiruošė ir LKD Mokymo centro mobilioji komanda.

Kartu su kinologijos savanorėmis Simona Orūnaite, Neringa Vainiūte, Rūta Šukyte ir komplimentų laviną atlaikiusiu auksaspalviu retriveriu Grotu Mokymo centras siūlė šventės lankytojams įvairiausių smagių veiklų.

Matyt todėl visą sekmadienį Mokymo centro žaliojoje palapinėje netrūko žmonių ir linksmo šurmulio.

Top pramoga ir šįkart tapo Šuniukų namelis, prie kurio kantriai rikiavosi vaikų eilės. Sėkmingai į Šuniukų namelį ridenusieji kamuoliukus gavo puikių Royal Canin prizų.

Vaikai piešė, spalvino, kūrė suvenyrus kartu su savo augintiniais.

Kaip jau įprasta, didesnėms vaikų grupelėms buvo pravesti trumpi edukaciniai užsiėmimai, kaip saugiai pasisveikinti ir bendrauti su šunimis. Mokant vaikus, padėjo Grotas, draugiškai ir kantriai atlaikęs vaikų apgultį.

Tai, kad tokia šventė suburia gyvūnų mylėtojus, išties džiugina – tiek daug šypsenų, gerų emocijų, malonių pokalbių nedažnai pajusi ir išgirsi.

Gyva ir graži šventė... Bet juk kitaip ir negali būti, nes šventės „kaltininkai“ tie, ką labiausiai mylime – mūsų gyvūnai.

Guoda Kavaliauskaitė