Šiauliečiai išsiilgę renginių su šunimis

2016 Vasaris 8 d.

 

Vasario 6 dieną Šiauliuose, prekybos cente „Akropolis“ šurmuliavo „Šunų veislių paroda“.

Atvykę pasižiūrėti šunų žmonės džiaugėsi, kad ir jų mieste organizuojami švietėjiški kinologijos renginiai. Supažindinama su šunų veislėmis, kalbama apie gyvūnų gerovę.

Renginio metu, nors ir didelėje spūstyje, buvo galima susipažinti ir pabendrauti su šunų veisėjais, iš arti pamatyti daugiau kaip 30 šunų veislių.

Parodos lankytojus domino ne tik gyvūnų išvaizda ar kailio priežiūra, bet ir auklėjimas, dresūros ypatumai.

Apie tai jiems daug galėjo papasakoti šiaulietis dresuotojas Alfonsas Dauskurdis, šunų dresūros mokyklos „Laukinė orchidėja“ vadovas. Kaip visada į renginį jis atvyko ne vienas, o su savo ištikimu partneriu – belgų aviganiu Rakštimi, kurio pasirodymas sulaukė išskirtinio susidomėjimo.

Gausiai susirinkusiems žiūrovams pasirodė ir jo auklėtinis Dovydas su bulterjeru Kidu.

„Tai galimybė ne tik pažinti šunis, bet ir įdomiai, kultūringai praleisti šeštadienio popietę“, – sakė jau ne pirmą kartą tokį renginį organizuojanti tarptautinė šunų teisėja ir veisėja šiaulietė Beruta Semėnienė (veislynas „Nakties rapsodija“).

Švietėjiškame šiauliečių renginyje dalyvavo ir Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro komanda.

Mokymo centro projektų vadovė Augustė Daukšienė organizavo edukacines veiklas mažiesiems šunų mylėtojams, dalijo patarimus tėveliams, o jai talkino šiauliečiai kinologijos savanoriai.

Pasak savanorės Daumantės Šedytės, vaikai buvo nusiteikę daryti viską, ką bepasiūlytum.

„Atrodė, kad jie dega noru  realizuoti save: spalvino, karpė, piešė, gamino šuniukų kaukes arėjančiai Užgavėnių šventei. Vaikams padėjo ir tėveliai, ir mes, Mokymo centro komanda. Į veiklą įsitraukė net vaikų seneliai“, – džiaugėsi Daumantė, pridurdama, kad tokių renginių niekada nebus per daug.

 

Bepiešdami ar klijuodami popierinius šuniukus, vaikai klausėsi patarimų, kaip bendrauti su gyvūnais, kaip auklėti šunis. Prižiūrimas padėjėjo Mariaus, vaikams tai puikiai demonstravo valų terjeras Džo.

Daug gerų emocijų gavo ir neįgalus berniukas Justas iš Šiaulių sanatorinės mokyklos. Į renginį jis atvyko su broliuku, sese ir mama. Šeima ruošiasi įsigyti šuniuką, todėl patarimai jiems buvo labai naudingi. Mama domėjosi ir kaniterapija vaikams.

Į Mokymo centro erdvę buvo užsukęs Šiaulių miesto meras A. Visockas su šeima. Jie pasidžiaugė puikiai organizuota edukacine veikla, sakė, kad ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems švietėjiškų renginių labai reikia.

Kartu su vaikais edukaciniuose užsiėmimuose dalyvavę tėveliai ir seneliai dėkojo už vaikų užimtumą, džiaugėsi šiltu bendravimu, smagiai praleistu laiku. Vaikų akys spindėjo, o tai geriausias įrodymas, kad ši veikla – prasminga.

TV 3 žinios, nuo 40-os minutės: http://play.tv3.lt/programos/tv3-zinios/701545

Kinologijos savanorė, mokytoja Loreta Šedienė
A.Zibolio ir D.Šedytės nuotr.