Taujėnų vaikai mokėsi pagarbaus elgesio su šunimis

2017 Kovas 29 d.

 

Taujėnų gimnazijos (Ukmergės r.) antrokai, trečiokai ir ketvirtokai kovo 29 dieną lankėsi LKD Mokymo centre, kad iš arčiau susipažintų su šunimis ir pasimokytų saugaus elgesio su naminiais gyvūnais augintiniais taisyklių.

„Kreiptis į Mokymo centrą, kad profesionaliai pravestų užsiėmimą vaikams apie šunis, patarė mūsų gimnazijos civilinės saugos mokytojas Vigandas Bešėnas. Mokytojų tobulinimosi kursuose jis dalyvavo Mokymo centro vestoje paskaitoje, sužinojo apie jūsų edukacines programas vaikams ir visuomenei“, – sakė antrokų mokytoja Lina Krikštaponienė.

Kaip saugiai pasisveikinti su svetimu šunimi? Ar galima artintis prie šuns, kai nėra jo šeimininko? Ką reiškia prie šuns pavadėlio pririštas geltonas kaspinas? Kai laikote naminį gyvūną, kas jam svarbiau: skanus ėdalas, šilti namai ar meilė ir bendravimas su savo žmogumi?

Pasak Linos Krikštaponienės, tokių užsiėmimų vaikams labai reikia: „Jie išgirdo ir tikrai įsidėmėjo, kad šuniui, pririštam prie būdos, nėra gerai. Kad šuniui svarbu bendrauti su žmogumi, o žmogui – suprasti savo šunį ir juo rūpintis. Viską, ką išgirdo ir pamatė, vaikai geriau įsidėmėjo nei pamokose mokykloje. Jie galėjo pabendrauti su šunimi, pamatė, kaip elgiasi ir kokių linksmų triukų moka draugiški, žmonių mylimi šunys“.

Po užsiėmimo, kurį vedė MC darbuotojos Guoda Kavaliauskaitė ir Augustė Daukšienė, vaikai ir mokytojos gavo pažymėjimus bei šuniuko Skipio atšvaitus.