Terjerai: skirtingi ir tokie panašūs

2015 Vasaris 23 d.

 

Keletą šimtmečių Didžiosios Britanijos salose terjerai buvo veisiami medžioklei, su jais iš urvų būdavo ištraukiamos lapės, barsukai ir kiti žvėreliai.

Šios veislės šunys nuo seniausių laikų labai skyrėsi savo išvaizda (nuo puošniakailio Jorkšyro terjero iki labai sargaus juodojo rusų terjero), tačiau jų charakteris buvo ir tebėra panašus. Jie – terjerai!

Todėl norint sugyventi su terjeru pirmiausia reikia perprasti šios veislės šuns savitą charakterį, „terjerišką“ prigimtį.

Iš pradžių daugiausia naudoti medžioklėje (pranc. kalba terre – žemė) šiandieniniai terjerai yra šeimos šunys, žmogaus kompanionai.

Guvūs, visada linksmi, iki pat senatvės noriai žaidžiantys, patikimi žmogaus palydovai. Tai šunys, kuriems būdingas savitas humoro jausmas ir savitas elgesys.

Paskaitą „Terjerai: skirtingi ir tokie panašūs“ skaitys keribliūterjerų veisėja, biologijos magistrė, dresuotoja Justina Juškevičiūtė.

Įžanginėje paskaitos dalyje J. Juškevičiūtė apžvelgs terjerų kilmės istoriją, supažindins klausytojus su veislių grupėmis, pateiks kiekvienos grupės charakteristiką (šunų elgsena, paskirtis, auginimas, priežiūra, dresūra).

Lektorė pademonstruos, kaip į tą patį žaidimą, elgesį ar dirgiklį reaguoja ne terjerų grupės šuo, ir kaip į visa tai reaguoja terjeras.

Žaidimų ir užduočių metu bus galima įsitikinti, kaip savitai elgiasi terjeras.

Kviečiame registruotis iš anksto ir kovo 14 d., šeštadienį, 11.00 val. atvykti į nemokamą paskaitą apie terjerus.

Planuojama paskaitos trukmė – 1,5 val.

Pastaba: planuojantieji į paskaitą atsivesti savo augintinius, turi tai iš anksto suderinti su organizatoriais.