Tolerancijos diena su mokiniais ir šunimis „Minties“ gimnazijoje

2015 Lapkritis 20 d.

 

Lapkričio 16-ąją visame pasaulyje minima Tarptautinė tolerancijos diena. Šią dieną atkreipiamas visuomenės dėmesys į skirtingų nuomonių, skirtingų tautybių žmonių toleranciją. Siekiama ugdyti pakantumą, kantrybę ir atjautą.

Kadangi LKD Mokymo centrą sieja sena draugystė su Vilniaus „Minties“ gimnazija, nekilo abejonių, kur paminėti šią dieną kartu su savo augintiniais.

Lapkričio 13-ąją kartu su šios gimnazijos bendruomene mes kūrėme TOLERANCIJOS MOZAIKĄ. Mokymo centro komanda ją kūrė padedama pačių tolerantiškiausių ir draugiškiausių būtybių – šunų.

Pasibaigus užsiėmimui, gimnazijos technologijų mokytoja Jolita Stapurevičiūtė sakė: „Mokiniai nepamirš šio susitikimo su šunimis. Jie ir džiaugėsi, ir įspūdžiais dalijosi, nors pačio renginio metu prie Mokymo centro merginų nebuvo labai kalbūs ar drąsūs... Išskirtinio „šarmo“ užsiėmimui suteikė Labradoro retriverė Amber. Po jos triukų ir nuoširdaus bendravimo – šypsena, gera nuotaika mokinius bei mokytojus lydėjo visą dieną. Ačiū draugiškai Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro komandai, kad padėjo kurti visos gimnazijos mokinių Tolerancijos dienos mozaiką. Ši mozaika – Tolerancijos dienos simbolis. Mokiniai sužinojo daug naujo apie šunis: kokie yra augintinio pasirinkimo kriterijai; lūkesčiai, renkantis šunį pagal veislę; netikėtumai, pasirinkus nežinomos kilmės augintinį. Mokiniai pažvelgė į toleranciją kitu aspektu ir tai paskatino juos susimąstyti apie žmogaus atsakomybę bei pagarbą gyvybei“.

G.Kavaliauskaitės nuotraukoje – Labradoro retriverė Amber

„Minties“ gimnazijos nuotr.