„Tu gali!“ kartu su Vilniaus J.Laužiko konsultacinio mokymo centro vaikais

2015 Spalis 10 d.

 

Vilniaus Jono Laužiko konsultacinis mokymo centras, įsikūręs M.K.Čiurlionio gatvėje, yra moderni vaikų ugdymo įstaiga. Čia stengiamasi padėti kiekvienam besigydančiam vaikui pagal jo psichines ir fizines galias siekti ugdymosi pažangos, kad vėliau vaikai sėkmingai integruotųsi savo mokyklose.

„Tu gali!“ – jau pats ugdymo įstaigos šūkis kviečia mokinius ir pedagogus pasitikėti savo jėgomis. Nuolat ieškoti naujų galimybių. Būtent todėl vaikams čia dažnai organizuojami netradiciniai užsiėmimai. Vienas tokių užsiėmimų kartu su LKD Mokymo centro komanda įvyko rugsėjo 26 dieną.

„Kas iš vaikų nesvajojo apie šuniuką? Tačiau šalia gražių svajonių ir augintinio teikiamo džiaugsmo laukia ir rūpesčiai bei atsakomybė. Kaip rūpintis savo augintiniu? Kaip suprasti jo kūno kalbą ir kaip saugiai elgtis, sutikus nepažįstamą šunį?

Apie tai mūsų centro mokiniams pasakojo ir praktiškai demonstravo įvairias situacijas Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro darbuotojos kartu su Labradoro retrivere Amber (terapinis šuo, turintis pažymėjimą – išlaikęs specialų testą).

Edukacinis užsiėmimas vyko ne tik mokyklos viduje, bet ir lauke. Kaip linksma visiems buvo pievutėje: Amber žaismingai vedė mankštą, o vaikai noriai kartojo jos rodomus pratimus.

Pasibaigus užsiėmimams, vaikai gavo vardinius saugaus elgesio su šunimis mokymų pažymėjimus“, – rašoma Vilniaus J.Laužiko konsultacinio mokymo centro tinklapyje.