Už nuopelnus gyventojų saugai

2015 Gegužė 4 d.

 

Gegužės 4-ąją Lietuvoje minima ugniagesių globėjo šv. Florijono diena.

Šiemet profesinė ugniagesių šventė sostinėje prasidėjo Arkikatedroje Bazilikoje, kur buvo aukojamos šv. Mišios. Po šv. Mišių Vidaus reikalų ministerijoje įvyko šventinis minėjimas.

Ugniagesius sveikino ne tik kolegos – už atsidavimą tėvynei ir žmonėms kasmet yra įteikiami ir valstybiniai apdovanojimai.

„Ugniagesiai turi didžiausią visuomenės pasitikėjimą“, – sveikinimo kalboje pabrėžė Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis. O Vidaus reikalų ministerijos Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vadovas generolas Remigijus Baniulis džiaugėsi tarnybos darbo kokybe ir linkėjo pareigūnams išmintingų sprendimų.

Ši diena buvo džiugi ir Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro darbuotojams – Vidaus reikalų ministerijos Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento ženklu „Už nuopelnus gyventojų saugai“ buvo apdovanota LKD Mokymo centro vadovė Daiva Kvedarienė. Apdovanojimą kartu su Daiva atsiėmė auksaspalvis retriveris Grotas.

„Šv. Florijono dienos proga LKD Mokymo centro vadovė Daiva Kvedarienė už ilgametį bendradarbiavimą bei nuopelnus stiprinant visuomenės pasitikėjimą civilinės saugos sistemos veikla bei ugdant gyventojų žmogaus saugos kompetenciją apdovanota Priešgaisrinės  apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pasižymėjimo ženklu „Už nuopelnus gyventojų saugai“, – rašoma įsako tekste.

„Kinologinis švietimas turi apimti visas visuomenės grandis, nuo darželinukų iki įvairių tarnybų darbuotojų. Šunų augintojai, veisėjai, kinologijos savanoriai turi būti ir yra socialiai atsakingi, – sakė D.Kvedarienė. – Penkis kartus per metus Mokymo centro darbuotojai skaito paskaitas, veda praktinius užsiėmimus apie saugų bendravimą su gyvūnais Ugniagesių gelbėtojų mokyklos Civilinės saugos mokymo centre. Džiaugiamės, kad mūsų pastangos įvertintos valstybiniu apdovanojimu. Malonu atstovauti gerai vertinamai kinologinio ugdymo institucijai ir žinoti, kad mes ir mūsų šunys visuomenei esame reikalingi“.

Civilinės saugos Mokymo centro viršininkės Renatos Baniulienės teigimu, centro darbuotojai visuomet laukia atvykstančių LKD darbuotojų ir jų augintinių ne tik dėl paskaitų, bet ir dėl šilto, nuoširdaus bendravimo, galimybės  pasidžiaugti nuostabiais šunimis: „Tiek oficialiai, tiek viso kolektyvo vardu dėkojame už tas akimirkas, kai galime pakedenti jūsų gražuolių kailiukus... Mums visada šventė, kai jūs atvykstate. Jūsų kolektyvo nuopelnai gyventojų saugai yra neabejotinai labai dideli – ačiū už jūsų veiklą“.

LKD Mokymo centro komanda nuo 2013 m. Ugniagesių gelbėtojų mokyklos Civilinės saugos mokymo centre (Kalno g. 27, Nemenčinė, Vilniaus r.) vykstančių civilinės saugos mokymo kursų metu su specialiai paruoštais šunimis skaito paskaitas ir veda užsiėmimus žmogaus saugos mokytojams ir civilinės saugos dėstytojams apie saugų bendravimą su šunimis.

„Visi, dalyvavusieji mokymuose, paskaitas vertina kaip labai įdomias, prasmingas, turiningas ir suteikiančias daug gerų emocijų“, – sakė R.Baniulienė.

Filmuotas siužetas: https://mega.co.nz/#!mZVCjLLb!zXHeg0XF2Vu2EzpZsFqUARLBLqSMRDTLaz4HinbhgGIhttps://mega.co.nz/#!mZVCjLLb!zXHeg0XF2Vu2EzpZsFqUARLBLqSMRDTLaz4HinbhgGI

G.Kavaliauskaitės nuotr.