Užsiėmimai su šunimis Žemaitijos mokyklose

2015 Balandis 20 d.

 

Balandžiui įpusėjus Mokymo centro komanda patraukė Žemaitijos link – vesti edukacinius užsiėmimus apie saugų bendravimą su šunimis pakvietė dvi vaikų ugdymo įstaigos.

Balandžio 15 d. Kauno komandos atstovės lankėsi VŠĮ Raseinių socialinių paslaugų centre, o balandžio 17 d. – Viduklės S.Stanevičiaus gimnazijoje.

Raseinių socialinių paslaugų centre užsiėmime apie saugų bendravimą su šunimis dalyvavo įvairaus amžiaus vaikai. Po užsiėmimo, kuriame „keturkojėmis asistentėmis“ dirbo norvegų buhundų veislės kalytė Kopa ir čihuahua Zara, centrą lankantys vaikai turėjo progos susipažinti su pozityvia klikerio dresūra, bei praktiškai pritaikyti ką tik išgirstą informaciją apie šunų kūno kalbą.

„Neik taip greitai prie Zaros, matai, kad jinai išsigando. Nuleido uodegą ir apsilaižė.“ „Ar pamiršai, kad svetimam šuniui galvos glostyti negalima?“ – vienas kitą auklėjo vaikai, degantys noru dar šiek tiek pabendrauti su keturkojais.

Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijoje Mokymo centro komandos taip pat laukė įvairaus amžiaus auditorija – daugiau nei šimtas pradinių klasių moksleivių. Čia Mokymo centro komanda pravedė tris užsiėmimus. Kaip ir Raseiniuose, užsiėmimai pritraukė ne tik moksleivius, bet ir pedagogus. Edukacinę programą paįvairino smagūs čihuahua kalytės Zaros ir geraširdžio milžino cane corso Amio triukai.

„Vaikams patiko. Ačiū, kad apsilankėte. Labai įdomu ir naudinga“, – buvo labai smagu išgirsti tokius žodžius iš pedagogų. Tai dar kartą įrodo, kad vykdoma veikla yra prasminga.

Apie susitikimus su šunimis  rašo ir šių mokymo įstaigų tinklapiai:

http://www.rspc.lt/naujienos/pravede-uzsiemima-tema-saugus-bendravimas-su-sunimis

http://www.vssg.lt/