Vasaros festivalyje – kartu su augintiniais

2015 Liepa 13 d.

 

Vasaros festivalyje Naisiuose lygiomis teisėmis su visais dalyvavo žirgai, šunys, triušiai, alpakos, poniai, vištos ir kiti augintiniai.

„Šiame, kaip ir ankstesniuose mūsų festivaliuose, nėra atsitiktinių dalykų. Daugiausia dėmesio skiriame edukacinėmis veiklomis, kokybiškam šeimų užimtumui ir atlikėjų išskirtinumui. Jiems atrinkti skiriame išskirtinį dėmesį. Festivalis labai turiningas, todėl netelpame į dvi dienas. Antroji diena, sekmadienis, yra skiriama sportui bei mažiesiems atlikėjams. „Naisių vasaros“ projektų mecenatas ir sumanytojas yra politikas Ramūnas Karbauskis“,– sakė viena renginio organizatorių Živilė Vyštartaitė.

Naisių vasaros festivalyje pasirodė populiariausi mūsų šalies atlikėjai ir grupės, skambėjo dainuojamoji poezija, folkloras. Liepos 11-oji Naisiuose buvo skirta menams, todėl ir Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro programa buvo „Menas rūpintis augintiniais“.

Erdvioje kinologų palapinėje vyko švietėjiški užsiėmimai, vaikai su tėveliais, nemažai jų – su močiutėmis ir seneliais, išbandė įvairiausias veiklas.

Iš Gargždų atvykęs devynerių metų Nedas nepasidavė močiutės įkalbinėjimams veikti ką nors kita, berniukas norėjo kurti ir būti kartu su šunimis.

Vaikai nuo įdomių užsiėmimų atsitraukdavo tik tuomet, kai Šiaulių dresūros mokyklos „Laukinė orchidėja“ kinologai Afonsas Dauskurdis su belgų aviganiu Rakštimi ir Dovydas Alešiūnas su bulterjeru Kidu demonstravo, ką moka protingi šunys.

 

Šiaulietė Beruta Semėnienė su rusų žaisliukais Bite ir šelti Panda (festivalyje ją pristatė dukra Veronika) pasakojo apie šunų veisles, konsultavo besidominčius šunimis. Šeltukė Panda sulaukė išskirtinio dėmesio – Naisiai jai gerai pažįstami, būtent čia ji filmavosi seriale „Naisių vasara“.

Puošnūs Jorkšyro terjerai Dipsi ir Baikas, kurių savininkas yra Jaunius Šalkevičius, demonstravo šuniškas madas. Kartu su jais pasirodė Giedrė Dzimidaitė su savo augintiniais, rusų žaisliukais Digo ir Zoro.

Festivalio programa įtiko išrankiausiam žiūrovui, nebuvo kada nuobodžiauti. Žmonės kopė į milžinišką Baltų areną, kuri pirmą kartą atverta tokiam svečių srautui. Ir nors iš dangaus vis prapliupdavo lietus, tai nesutrukdė mėgautis švente.

Jau šeštą kartą vykusio Naisių vasaros festivalio rengėjai padarė viską, kad dalyviai ir žiūrovai jaustųsi kaip namuose. 

https://www.youtube.com/watch?v=2xa9Ocfsx_E

Guodos Kavaliauskaitės nuotr.