Kitokios pamokos Želvos gimnazijoje

2015 Lapkritis 6 d.

 

Lapkričio 5 dieną Želvos gimnazijos (Ukmergės r.) mokiniai nuo ankstyvo ryto laukė Mokymo centro komandos.

Šios gimnazijos technologijų ir civilinės saugos mokytojo Algirdo Liškos iniciatyva (prieš porą metų jis išklausė Mokymo centro kursus šalies pedagogams), čia kasmet vyksta užsiėmimai apie saugų bendravimą su šunimis.

„Vaikams tikrai reikia žinoti, kaip saugiai elgtis su šunimis, nes dažnai pasitaiko, kai ir mūsų miestelyje prie mokyklos atklysta nepažįstamų, palaidų šunų“, – sakė pradinukų mokytoja.

Jos nuomone, pamokoje dalyvaujant šunims, sukuriama labai miela, šilta, gerai nuteikianti aplinka. Vaikams būna ir gera, ir įdomu, todėl žinias jie perima daug geriau.

Tą pusdienį vaikams užsiėmimus vedė Kaniterapijos asociacijos narė, psichologė Ingrida Stasytienė su savo niūfaundlendu Lokiu. Šis šuo yra išlaikęs specialų testą ir turi teisę lankytis su savo vedle, kaniterapijos asistente, vaikų ugdymo bei kitose įstaigose.

Kad tokių užsiėmimų metu ne tik „sušyla“ oficiali mokyklos aplinka, bet ir vaikams suteikiama naudingų žinių, pabrėžė visos pradinukų mokytojos. Jos patikino, kad tai puiki, labai gyva pasaulio pažinimo pamoka, kurioje ir joms įdomu pabūti mokiniais. Dalyvaujant šuniui, vaikams lengva sutelkti dėmesį, o pamokos minutės pralekia neįtikėtinai greitai.

Pasibaigus užsiėmimams „Saugus bendravimas su šunimis“, kiekvienam mokiniui buvo įteiktas specialus Mokymo centro „diplomas“, vaikai fotografavosi su Lokiu ir nenorėjo atsisveikinti.

Užsiėmimams su šunimis, kaip įprasta, buvo iš anksto gautas VMVT leidimas, vaikučių tėvų ir mokyklos vadovybės sutikimai – Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro komanda laikosi veiklos standartų.

LKD tinklapyje ir šiuo metu skelbiama apklausa, ar gali vaikų ugdymo įstaigose lankytis specialių testų neišlaikę šunys. Iš 210 atsakiusiųjų 173 pareiškė, kad negali lankytis tokie šunys; 23 respondentai mano, kad gali; 14 yra įsitikinę, jog tai mokymo įstaigos atsakomybė.

O ką manote jūs?

Karinos Granat nuotr.